Talentum 2023

A 2023-as Dr. Toró László TALENTUM Verseny döntőjének csikys résztvevői, középen a három díjazottal: Nyári Tamás (X. A) – I. díj; Szanda Antónia (XI. A) – dicséret; Szellelki Krisztián (X. A) – dicséret
[Fotó: Kulcsár Jóel]

2023. március 3-án és 4-én került sor Temesváron az idei Dr. Toró László TALENTUM Verseny döntőjére, a Bartók Béla Elméleti Líceum szervezésében. A magyar nyelvű természettudományok és informatika verseny záró szakaszán a Csiky Gergely Főgimnáziumot 6 diák képviselte, akik az előző online fordulókon elért pontszámuk alapján kaptak meghívást a döntőre. Közülük 4-en első alkalommal vettek részt a Talentumon, ennek ellenére ügyesen helytálltak ők is.

Csikys résztvevők:

  • Demeter Kristóf Zoltán (XI. A) – biológia, kémia; felkészítő tanárai: Páll Mária, Hadnagy Éva
  • Juhász Zoltán László (XI. A) – kémia, informatika; felkészítő tanárai: Hadnagy Éva, Ilona János
  • Kopacz Melánia (X. A) – biológia, kémia; felkészítő tanárai: Páll Mária, Hadnagy Éva
  • Nyári Tamás (X. A) – informatika, fizika; felkészítő tanárai: Ilona János, Molnár Mária
  • Szanda Antónia (XI. A) – biológia, kémia; felkészítő tanárai: Páll Mária, Hadnagy Éva
  • Szellelki Krisztián (X. A) – biológia, kémia; felkészítő tanárai: Páll Mária, Hadnagy Éva

Március 3-án, pénteken, az ünnepélyes megnyitó után a diákok és kísérő tanáraik a helyi vendéglátóikkal megnézhették a Temesvár 2023 – Európa Kulturális Fővárosa kiállítást. Másnap, szombaton, reggel 9 órától kezdődött a verseny, amelyen a diákok két választott tantárgyból – biológia, kémia, fizika, vagy informatika – kellett számot adjanak tudásukról, s ehhez 3 óra állt a rendelkezésükre. Időközben a kísérő tanárok szakmai műhelyen vettek részt. A verseny végeztével és az ebéd után városnézés, majd szabad program következett. Este került sor az eredményhirdetésre, amelyet már mindenki nagyon várt. Iskolánkból három diák ért el díjat vagy dicséretet:

  • Nyári Tamás (X. A) – I. díj
  • Szanda Antónia (XI. A) – dicséret
  • Szellelki Krisztián (X. A) – dicséret

A díjkiosztó keretén belül a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány is bemutatkozott, majd játékest zárta a rendezvénysorozatot. Gratulálunk a Csiky eredményes diákjainak!

A 2023-as Dr. Toró László TALENTUM Verseny döntőjének csikys résztvevői, felkészítő tanáraik társaságában [Fotó: Kulcsár Jóel]