Az olvasás a legfontosabb!

Rumini, a bátor kisegér kalandjai keltek életre január 30-án a IV. A osztályosok Szépolvasó versenye alkalmából. Az elmúlt év novemberétől készültek a diákok a megmérettetésre.

Minden tanuló olvasott egy-egy részletet Berg Judit regénysorozatának első kötetéből. Nagyon igyekeztek, hogy pontosan, folyékonyan, jól hallhatóan és kifejezően olvassanak. Háromtagú zsűri figyelte az izguló nebulókat: Nagy Gizella (nyugalmazott magyartanár, költő), Mikes Sarolta (nyugalmazott magyartanár), és Back Mária (vallástanár, könyvtárosi minőségében).

Az olvasás után forró csoki, édesség várt a versenyzőkre, a zsűri pedig eldöntötte, hogy kik érdemlik a legjobbaknak járó könyvjutalmakat.

Holtversenyben első helyen végzett Balog Sára és Horváth Szilvia. A második helyezést Horvát Márknak ítélte a zsűri, harmadik helyen pedig Csermák György végzett. Három dicsérő oklevél és könyv is gazdára talált: Danu Helen, Feier Petra és Bereczki Zoltán lettek a boldog tulajdonosaik. Gratulálunk a szépen olvasó gyermekeknek!

Nagy Gizella a díjak kiosztása előtt felhívta a figyelmet az olvasás fontosságára, és biztatott minden diákot, hogy igyekezzenek megtapasztalni a csodát, ahogy Csukás István soraiban is olvashatjuk: „Nagyobb csodát nem tudok elképzelni, mint hogy a fehér papíron a fekete betűk megelevenednek. Megindul a fejben a képzeletmozi. Az olvasás a legfontosabb.”

Ezúton is köszönjük a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek a támogatást, Nagy Gizellának a felajánlott könyveket, a székelyhídi IV. C osztálynak, valamint Oláh Katalin és Ádám Ágnes tanító néniknek az ötletet.