Pályaválasztási tanácsadáson a csikys diákok

[Fotó: Szabó Róbert]

Az iskola, a szülők és a közösség együttműködésének nagyon jó példája a november 25-én, az iskola dísztermében szervezett pályaválasztási tanácsadás. Az A13 Egyesület szervezésében, a Communitas Alapítvány támogatásával XI. és XII. osztályos diákok ismerkedhettek meg különböző szakterületekkel.

A délután az Ascent Group munkatársainak a munkaerőpiacot bemutató interaktív előadásával kezdődött. Ez sok hasznos információt tartalmazott a saját jellemünk, a képességeink és a pályaválasztási lehetőségek közötti kapcsolatról, de kiderült az is, hogy miként zajlik le egy állásinterjú. A diákok személyiségtesztet is kitöltöttek, amelyben olyan érdekes kérdésekre kaphattak választ, hogy melyek azok a munkakörök, amelyek az előrejelzések szerint évek múlva is létezni fognak, és melyek azok, amelyek létezését a technika rohamos fejlődése megszűnésre ítél.

Rövid ebédszünet után jöhettek az érdekfeszítő kerekasztal-beszélgetések. A diákok szemtől szemben ülhettek le a különböző szakterületek képviselőivel és leshettek bele a foglakozások rejtelmeibe. Dogaru Dóra és Szabó Orsolya a HR/munkaerő-toborzást mutatta be, Tapasztó Zsolt a menedzsment rejtelmeit tárta fel, IT-s szakemberként Bartis András és Pandek Péter, médiaszakemberként Pálfi Kinga és László Ferenc beszélgetett el a diákokkal. A pénzügyi területet Horváth Levente, az orvostudományt Kovács Tamás és Boros Krisztián, az oktatást Bartis Aphrodita és Bálint Erika, a sportot pedig Bobroczkyi Zsigmond képviselte. A diákok számára ezek a beszélgetések jelentették a rendezvény csúcspontját, hiszen a kisebb csoportokban sok olyan kérdést is feltehettek, amelyre korábban nem kaphattak pontos választ. A szakemberek rendkívül nyíltak és segítőkészek voltak, bármilyen oda vonatkozó kérdésre készségesen válaszoltak. A szervezők felajánlották, hogy érdeklődés esetén folytatni lehet majd ezeket a beszélgetéseket.

Kiedrült, hogy a résztvevő szakemberek nagy része valamikor ennek az iskolának volt a tanulója. Jó érzés látni, hogy a diákjaink sikere és előmenetele nem csak a pedagógusok, hanem a közösség célja is, és ennek kitűnő alkalmat biztosított az A13 Egyesület rendezvénye. Köszönjük!

« A 2 »