Újra együtt! Tanévnyitó a Csiky Gergely Főgimnáziumban

Tanévnyitó a Csiky Gergely Főgimnáziumban 2022. szeptember 5-én
[Fotó: Ilona János]

Idén egy különleges tanévnyitón voltunk, hiszen iskolánk épülete 2023. szeptember végén lesz 100 éves, így a most induló tanév épp a századik ebben az épületben.

Az ünnepség, amelynek bemondója Andrási Rafael XII. C osztályos tanuló volt, az előkészítősök bevonulásával kezdődött, akiket Kurunczi Enikő tanító néni fog bevezetni a tudás birodalmába. Spier Tünde igazgatónő köszöntötte őket és biztató szavakat intézett feléjük, majd a többi évfolyamhoz fordult: „Remélem, mindenki érzi ennek a napnak a fontosságát. És nem azért, mert vége a nyárnak és ettől a naptól kezdve időben kell lefeküdni, házi feladatokat írni, a tanórákon figyelni – bár ezek mind-mind fontos dolgok és számotokra nagy változás a délig tartó szundikálások után –, hanem azért fontos, mert ITT vagyunk. És itt vagyunk mindannyian, előkészítő osztálytól a XII. osztályig.” (Az igazgatói beszédet IDE kattintva olvashatjuk el.) Miután az igazgatónő hivatalosan is megnyitotta a 2022–2023-as tanévet, Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei elnöke köszöntötte az egybegyűlteket és egy jó tanáccsal látta el a diákokat: „Tanuljatok, készüljetek, ne a szerencsében bízzatok…”

A képviselő úr Tóthpál Renáta aligazgató segítségével kiosztotta az előkészítősöknek szánt iskolatáskákat és a legkisebbek számára megtörtént az első becsengetés.

Barbócz Izabella, Arad megye új főtanfelügyelő-helyettese szólt a jelenlévőkhöz, majd a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület által hirdetett logópályázat nyerteseit szólították. Ők a következők: Baumann Brigitta (IX. A), Kiss Eszter (X. A) és Diel Eduárd (XII. A).

Meglepetésként pedig iskolánk két, XII. A osztályos diákja, Almási Eszter és Rónai Zoltán varázsolta vidámmá a tanévkezdést egy minikoncerttel.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Tóth Csaba, Arad megye prefektusa, Horváth Júlia, önkormányzati tanácsos, Kranowsky Nagy Andrea, az Alma Mater Alapítvány elnöke, illetve Zabojszky-Horváth Noémi, iskolánk szülői bizottságának képviseletében.

A Csiky Gergely Főgimnázium diákjai az évnyitó ünnepséget a Minorita templomban tartott ökumenikus istentisztelettel zárták. Spier Tünde igazgatónő ott köszönetet mondott a Minorita Rendnek, hogy az elmúlt tanévben az első, második, harmadik és negyedik osztálynak helyet biztosítottak, amíg az iskolában a felújítási munkálatok folytak.

« A 2 »