Játékosan kezdték a tanévet a csikys kisdiákok

A barátság autója – játékos foglalkozás a Csiky Gergely Főgimnázium udvarán, 2022. szeptember 6-án
[Fotó: Ilona János]

Szeptember 6-án, az idei tanévnyitó utáni napon a Csiky Gergely Főgimnázium elemi és általános iskolai osztályos diákjai örömmel vették birtokukba A barátság autója (Mașina Prieteniei) projekt irányítói által az iskola udvarán felállított játékokat.

Előbb az elemi osztályosok, utánuk pedig az V–VIII. osztályos diákok próbálhatták ki a többnyire hagyományos anyagokból, fából, zsinegből készített ötletes játékokat. (A második csoportban hellyel-közzel középiskolásokat is felfedezni véltünk a játszadozó gyermekek között, de őket sem kergette el senki. 😊 )

Amint az a szervező civil szervezet közösségi oldalán olvasható, A barátság autója projekt egyaránt fejleszti a gyermekek képzeletét, memóriáját, figyelemkoncentrációját, kreativitását és motorikus készségeit, az önbizalom, a szabálytartás és a csoporthoz tartozás érzését is, valamint a szülőkkel és a pedagógusokkal való kapcsolattartást, az empátiára és a toleranciára való készséget is.

A századik iskolai évre több meglepetést is ígért a Csiky Gergely Főgimnázium vezetősége, az első épp ez a játékos foglalkozás volt, amelynek megszervezését a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület támogatta.

« A 2 »