Szépül a bentlakás alagsora

[Fotó: Ilona János]

A Pro Schola Csiky Gergely Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott írásbeli kérelmére, dr. Lőrinczi Zoltán államtitkár által hozott támogatási döntés alapján, 15 millió forint támogatásban részesült Magyarország Kormányától. A támogatás célja a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakási feltételeinek korszerűsítéséhez szükséges vízszigetelési munkálatok elvégzéséhez történő hozzájárulás.

A bentlakást közel 20 évvel ezelőtt újították fel, és azóta csak apróbb karbantartási munkálatokra került sor. A megítélt támogatási összegből szeretnénk megoldani a bentlakás alagsorában a fal vizesedésének az elhárítását.

Az elmúlt napokban elkezdődtek a szakértői vélemény alapján javasolt munkálatok. Ennek eredményeképpen, szeptemberben megújult alagsorral tudjuk fogadni a bentlakó diákokat. Ez azért is nagyon fontos, mert az alagsor kulcsfontosságú helyiségeknek ad otthont, itt helyezkedik el az ebédlő, a konyha, illetve a szabadidős tevékenységekhez használt asztalitenisz- és edzőterem.

Reméljük, hogy az otthonosabb, modernebb bentlakás is hozzásegít ahhoz, hogy minél több diákot tudjunk a magyar oktatás felé vonzani.

Köszönjük Magyarország Kormányának az újabb támogatást!

« A 2 »