Egy hét Szegeden

Június 27-én reggel a vakáció ellenére nagy sürgés-forgás vette kezdetét az iskola udvarán. Reggel 9-kor mi, a 20 diák és kísérőtanárunk, Hasas Paul tanár úr, izgatottan ültünk fel a buszra, hogy Szegedre utazzunk és ott töltsünk el kellemesen egy hetet együtt.

Az indulás kezdete jókedvvel és viccelődéssel telt, és ez az öröm és jókedély jellemezte az egész hetünket. Na, de most elmesélem, hogy hogyan fedeztük fel Szeged városát.

Déli 12 órakor érkeztünk meg szállásunkra, ott nagy örömmel pakoltunk ki, rendezkedtünk be és izgalommal vártuk a hátralévő programokat. Az első napunk városnézéssel telt, idegenvezető mutatta be nekünk Szeged látványosságait és érdekességeit. Utána természetesen szabad programot kaptunk, amit minden diák élvezett.

Másnap már zsúfoltabb programunk volt, egy kiadós reggeli után a Szegedi MC Móravárosi Szakképző Iskolába látogattunk el, ahol vegyészeti gyakorlatokat, kísérleteket mutattak be nekünk, és sok kísérletnél azt is megengedték, hogy mi is bizonyítsuk ügyességünket a kémia világában. Egy másik gyakorlaton is részt vehettünk, itt a bátor jelentkezők kipróbálhatták a hegesztést is.

Ebéd után egy másik iskolát látogattunk meg. Ez az iskola a Szegedi Csonka János Technikum volt. Itt csapatokra osztottak minket, az ott tanuló diákok pedig körbevezettek minket. Kipróbálhattuk milyen a műhelyben dolgozni, milyen kereket cserélni, vagy milyen is lehet az autókkal dolgozni,valamint az iskola saját fejlesztésű elektromos rollereit is kipróbáltuk, végül lövészeti gyakorlaton is részt vettünk, ahol légpuskával lőhettünk az adott céltáblákra (gyanítom, hogy ez tetszett a diákoknak a legjobban).

Harmadik nap a Déri Miksa Műszaki Technikumba vezetett az utunk, itt megismerkedtünk a robotikával, és a 3D-nyomtatással. Továbbá megtekinthettük Szent-Györgyi Albert irodáját, mely az iskolán belül található. Délután Kistelekre buszoztunk, az Árpád Fejedelem Technikumba, itt megnéztük az iskola jelenleg épülő tankonyháját. Viszont még csak ezután vártak ránk az igazán érdekes dolgok. Utunk egyenesen a belvárosi moziba vezetett, itt kipróbálhattuk a VR (virtuális valóság) mozit és játékokat, amelyet mindenki élvezett. Továbbá betekinthettünk a mozi és a filmgyártás történetébe, melyet az ott dolgozók nagy szeretettel mutattak be nekünk. Végül kis csoportunk egy ingyenes filmvetítésre is bejutott, amelyre a mozi mini termében került sor. A terem csak a miénk volt. Utólag is köszönjük ezt az ajándékot a belvárosi mozinak.

A negyedik (egyben utolsó) nap reggelén a mórahalmi Vanilla étterembe vezetett az utunk, ahol barista bemutatón vettünk részt és megtanultuk a kávékészítés minden rejtett titkát. Ezután a mórahalmi Tóth János Szakképző iskolában vettünk részt egy kütyüprogramon. Itt kipróbálhattuk a diákok által fejlesztett robotokat és játékokat. Végül a program a szegedi Vadasparkkal zárult.

Visszaérve a szállásra nagyon elfáradtunk, de ez nem tántorított vissza minket attól, hogy éjfélbe nyúlóan ne tartsunk egy meglepetés szülinapot az osztálytársunknak. J Pénteken, július 1-jén sok élménnyel, boldogsággal és emlékkel indultunk vissza Aradra. Reméljük, minél hamarabb kirándulhatunk újra együtt.

« A 2 »