A nemzeti összetartozás napját ünnepeltük Hódmezővásárhelyen

Június 3-án, pénteken négy diák – Kopacz Melánia (IX. A), Almási Eszter, Rónai Zoltán (XI. A) és Andrási Rafael (XI. C) – Nyári Melinda és Hasas Paul tanárok kíséretében testvériskolánk, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakképző Iskolája által a nemzeti összetartozás napjára megrendezett ünnepségen képviselte iskolánkat.

Az ünnepségre, a házigazdákon kívül, még egy székelyudvarhelyi és egy szerbiai diákcsoport is hivatalos volt, így velük közösen emlékeztünk. A meghívottak és a házigazdák is irodalmi (verses-zenés) összeállítást mutattak be a jelenlévőknek, a megemlékezés végén pedig közösen elénekeltük az Ismerős arcok Nélküled című zeneszámát.

Ezután a meghívottak és néhány a házigazdák közül ellátogattunk Szarvasra, ahol először közösen megkoszorúztuk a Nagy-Magyarország közepét ábrázoló emlékművet, majd meglátogattuk a szarvasi Mini Magyarország Makettparkot, valamint az ugyancsak ott található Arborétumot.

A nagy meleg ellenére is méltó módon emlékeztünk meg erről a napról, diákjaink pedig méltán gyűjtötték be a jelenlévőktől a jól megérdemelt elismeréseket.