„Maradnánk, de ajtónkon kopog az elválás” – Elballagtak az idei nyolcadikosok

2022. június 3.: az idei két nyolcadikos osztály ballagása a Csiky Gergely Főgimnáziumban [Fotó: Ilona János]

2022. június 3-án, pénteken elballagott az idei két VIII. osztály. A nyolcadikosok könnyek és mosolyok között búcsúztak el általános iskolás éveiktől, és az elmúlt négy évben szerzett barátaiktól.

A VIII. A-s és VIII. B-s diákok reggel kilenckor a Ballag már a vén diákot énekelve végigvonultak a folyosón, majd az udvaron Tapasztó-Gujdár Péter VII. A osztályos tanuló Reményik-szavalatával megkezdődött az ünnepség. Tóthpál Renáta aligazgató, Tóth Csaba, Arad megyei prefektus, és Ilyés Ibolya, kisebbségi tanfelügyelő kívánt sok sikert a ballagóknak, kitartásra és további szorgalmas tanulásra buzdítva őket. A hetedikes diákok nevében Anghel Orsolya és Gali Anita, a nyolcadikosok nevében pedig Budacsek Tímea (VIII. B) mondott búcsúbeszédet. Visszagondoltak a közös emlékekre, barátságokra és csínyekre, az online tanítás nehézségeire, de leginkább a boldogságban megélt V–VIII. osztályos évekre.

A kulcsátadási ceremónián a ballagókat Trăncău Alíz (VIII. A) és Szász Dávid (VIII. B) képviselte, akik az iskola jelképes kulcsát Madarász Karina és Fehér Márk hetedik osztályos tanulóknak adták át, majd kötöttek szalagot az iskola zászlajára. Ezután Szél Emese (VIII. A) saját, erre az alkalomra írt versét szavalta el. (A címbéli idézet is ebből származik.)

A záróünnepség csúcspontját, a díjak átadását a nyolcadikosok két általuk választott dal előadásával vezették fel: a VIII. A a Carson Coma Porszem, a VIII. B pedig az Edda Művek A kör című dalát adta elő. Mindkét dal tökéletesen képviselte a ballagási ünnepség atmoszféráját, hiszen szó van bennük barátokról, élményekről, végekről, de új kezdetekről is. Ezután megkezdődött a díjak átadása Back Mária (VIII. A) és Muntean Tibor (VIII. B) osztályfőnök közreműködésével. A VIII. A első díjas tanulója Szél Emese lett (9,79-es átlaggal), a VIII. B első díjasa pedig Budacsek Tímea (9,97-es átlaggal). A matematika tantárgyversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért szintén Budacsek Tímea vehette át a Bolyai János-díjat, a magyar irodalom tantárgyversenyeken való sikeres szerepléséért pedig Drasztyl Anna vehette át a Böszörményi-díjat Tóthpál Renáta aligazgatótól. Sok más szaktanár is különdíjjal jutalmazta az arra érdemeseket, valamint az iskola kórusában résztvevők is dicséretben részesültek. (A díjazottak részletes névsorát külön bejegyzésben fogjuk közzétenni. – Szerk.)

Az ünnepség végéhez közeledve Vékony Zsolt református lelkipásztor, protestáns vallástanár megáldotta a jelenlévőket, majd a Honfoglalás zenéjére a ballagók elengedték a színes zöld és piros lufikat. Ha addig senki nem sírt, akkor már biztos könnybe lábadtak a szemek, hisz az ünnepség végén a jelenlévő szülők, nagyszülők, barátok és rokonok átadták a szebbnél szebb virágcsokrokat a ballagóknak, boldogan gratulálva nekik és további sok sikert kívánva tanulmányaikban és életükben.

Gratulálunk mi is és sok sikert kívánunk a nyolcadikosoknak a középiskolához! Reméljük, hogy az elkövetkező években is legalább annyi jó barát és vidámság várja őket, mint eddig!

« A 3 »