A matematikaversenyek díjkiosztása

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny döntősei [Fotó: Back István Levente]

A tavaszi zsongás nem csak a természetre jellemző, hanem az iskolánkra is. Mindamellett, hogy a jó idő és az egészségügyi előírások most már megengedik az érdekesebbnél érdekesebb tevékenységek megszervezését, a tanulást versenyek sora is színesíti. Április 12. a matematikáról szólt, mármint két matematikaverseny díjazásáról.

A Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny megyei szakaszát április 8-án szerveztük meg a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Erre olyan Arad megyei harmadikos és negyedikes diákok kaptak meghívót, akik a levelezős fordulókban a legjobban teljesítettek. A megyei fordulón a következő harmadikos diákok kerültek fel a dobogóra: Feier Petra, Weichelt Hanna és Horváth Szilvia Viktória, mindannyian a Csiky Gergely Főgimnáziumból, Bálint Erika és Viszhányó Aranka tanítónénik diákjai. A negyedikes díjazottak: Farcas Crina Roberta és Kasza Júlia a Zerindi Tabajdi Károly Általános Iskolából, illetve Andrejkovits Gergő a Csikyből, Kurunczi Enikő tanítónéni diákja.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny első két fordulóján mindenki a saját iskolájában vehetett részt, a kódlapok javítását viszont a magyarországi Mategye Alapítvány végezte. A versenyt március 7-én szerveztük meg (erről ITT számoltunk be), a díjkiosztásra pedig szintén csak most, április 12-én került sor, hiszen meg kellett várni, hogy az okleveleket meghozza a posta. A díjazottak részletes listája IDE kattintva található meg. Az április 22-re tervezett utolsó, döntő fordulóra a megyei szakaszon megszerzett pontszámok alapján a következő tanulók jutottak: a másodikos Popa Ayan, a harmadikos Weichelt Hanna, az ötödikes Balogh Ádám, a hatodikos Bíró Mátyás, a nyolcadik osztályból pedig, a kiemelkedően magas pontszám miatt ketten is, mégpedig Budacsek Tímea és Bíró Botond. A döntőt is itthon, Aradon szervezzük meg.

A díjazás anyagi hátterének biztosításáért köszönet az Alma Mater Alapítványnak, a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek, a Nyugati Jelen napilapnak, a Páter Godó Mihály Általános Iskolának, az Arad Megyei RMPSZ-nek, és Csiki István vállalkozónak.

Emellett köszönet jár a pedagógusok munkájáért és a szülők támogatásáért, amiért bíztatják és segítik gyereküket abban, hogy a Zrínyi versenyt, tehát a játékos tudományt (avagy tudományos játékot) felvállalják.

[Fotó: Back István Levente]

« A 2 »