Egyetemi bemutató iskolánkban

Dr. Gönczi Attila, egyetemi adjunktus, igazságügyi gépjárműszakértő tart bemutatót a Temesvári Műszaki Egyetem kínálatáról a XII. A osztályban [Fotó: Ilona János]

Április 5-én, kedden iskolánkban járt a Temesvári Műszaki Egyetem adjunktusa, dr. Gönczi Attila, igazságügyi gépjárműszakértő, iskolánk elődjének, a 3-as számú Ipari Líceumnak 1978-ban végzett diákja. Először a XI. A, majd a XII. A osztályban mutatta be az egyetemi karokat és szakokat, de szót ejtett a kollégiumról, az egyetemi életről és arról is, hogy hogyan vált ő egyetemi tanárrá.

A Temesvári Műszaki Egyetem kínálatában szereplő karok –Automatizálás és Számítógépek, Elektronika, Telekommunikáció és Információtechnológiai, Elektrotechnikai és Elektroenergetikai, Építészeti és Urbanisztikai, Építőipari, Ipari Kémia és Környezetmérnöki, Kommunikációtudományok, Mechanikai és Termelési és Szállítási Menedzsment – számtalan szakot és lehetőséget kínálnak. A bemutató során rövid leírást kaptunk a képzésekről és azok időtartamáról, a jelentkezés folyamatáról, illetve az egyetem elvégzését követő elhelyezkedési lehetőségekről is. Emellett dr. Gönczi Attila azt is kiemelte, hogy egyáltalán nem számít, hogy mit dolgozunk addig, amíg azt jól végezzük el.

A bemutató szórólapok kiosztásával és kérdésekkel zárult, így mindenki számára emlékezetes maradt a rendhagyó óra, mely során ismertté vált számunkra néhány olyan továbbtanulási lehetőség is, amely azelőtt nem fordult meg a fejünkben.