Őseinkről, hőseinkről ősi szavaink segítségével

A monda- és regemondó verseny megyei szakaszának díjazottjai

Április elsején zajlott a pécskai 2-es számú Általános Iskolában a III. osztályosok monda- és regemondó versenyének megyei szakasza. Ahogyan a versenykiírás megfogalmazza, a regemondó verseny hagyományaink őrzését, regéink, mondáink megtartását, visszaszerzését, mesélését hivatott szolgálni úgy, hogy anyanyelvünk ősi szavai újra elfoglalhassák tudatunkban az őket megillető helyet.

Néhány éve a regemondást kiegészíti a Képrege rajzpályázat, melyre negyedikes tanulók kapnak meghívást. Idén A csodaszarvas c. népmondát kellett rajzban megjeleníteni.

Iskolánkból ebben az évben 5 harmadikos – Balog Sára, Horváth Szilvia Viktória (III. A), Szabó Dávid (III. B), Veres Roberta (III. A) és Vincze Tímea (III. B) –, és 3 negyedikes – Diószeghi Anita, Püsök Hanna és Sipos Botond – nevezett be a versenyre.

A zord idő ellenére a vendéglátóknak köszönhetően meleg, családias hangulatban hangzottak el a népmondák, legendák, regék, illetve tekinthettük meg a szebbnél szebb csodaszarvas ábrázolásokat.

Mindkét kategóriában örülhettünk csikys sikernek. A regemondók pódiumának első két helyére iskolánk diákjai kerültek: Horváth Szilvia Viktória (tanítója: Viszhányó Aranka) első helyen, Vincze Tímea (tanítója: Bálint Erika) második helyen végzett. A képregések között pedig Sipos Botondnak (tanítója: Kurunczi Enikő) jutott a harmadik hely.

Szeretettel gratulálunk mindhármuknak, és sok sikert kívánunk Horváth Szilvia Viktóriának az országos megmérettetésen, melyre május 7-én Marosvásárhelyen kerül sor.

« A 2 »