Három csikys diák jutott tovább a román nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszára

Az országos szakaszra továbbjutott diákok és felkészítő tanáraik

2022. március 20-án, vasárnap, két év kihagyás után rendezték meg újra a romániai kisebbségek és a diaszpórában tanuló diákok számára a román nyelv és irodalom tantárgyversenyt. Iskolánkat is több diák képviselte a verseny megyei szakaszán, s közülük hárman továbbjutottak az országos szakaszra: Kiss Cintia (VI. B, felkészítő tanár Rus Cristiana), Anghel Orsolya (VII. A, felkészítő tanár Vulpoiu Laura), Szél Emese (VIII. A, felkészítő tanár Dima Crina).

Gratulálunk a továbbjutóknak és sok sikert kívánunk az országos szakaszon!

Nyári Melinda, nevelési igazgató

Duminică, 20.03.2022 s-a organizat Olimpiada de limba și literatura română pentru minorități și diaspora, unde elevii Colegiului „Csiky Gergely” au obținut 3 calificări la Etapa Națională.

Elevele calificate la Etapa Națională sunt: la clasa a VI-a Kiss Cintia – coordonată de prof. Rus Cristiana –, la clasa a VII-a Anghel Orsolya – coordonată de prof. Vulpoiu Laura –, și la clasa a VIII-a pentru a doua oară Szél Emese – coordonată de prof. Dima Crina.

Rezultatele fetelor au fost îmbucurătoare mai ales după o lungă perioadă de absență a concursurilor și olimpiadelor școlare. Citându-l pe Seneca, credem că „Succesul, în mare parte, stă în voința de a învinge; să ne străduim deci și să stăruim”, acesta fiind și îndemnul nostru ca dascăli, atât pentru etapa ce urmeză, cât și pentru viitorul lor.

Crina Dima, prof. de limbă și literatura română