Csikys sikerek a Fajok vetélkedője megyei szakaszán

Veres Roberta (III. A), a Fajok vetélkedője megyei szakaszának első helyezettje

Immár második alkalommal veszünk részt a Román Madártani Egyesület által meghirdetett Természetbarát iskolák programban. 2022. január 1728. között zajlott le a program egyik kedvelt tevékenysége, a Fajok vetélkedője elnevezésű online verseny. A tevékenység népszerűségét mutatja, hogy rekordszámú tanuló versenyzett, 5953-an vettek részt ezen a fordulón.

Iskolánkból idén összesen 20-an – 8 elemi osztályos, 8 gimnazista, és 4 középiskolás diák – nevezett be. A verseny szabályzatának értelmében minden megyéből 10, a legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt elért diák jut tovább a regionális szakaszra.

A Csiky Gergely Főgimnázium tanulói két kategóriában is diadalmaskodtak. Az Arad megyei I–IV. osztályosok közül Veres Roberta (III. A, tanítója Viszhányó Aranka) végzett az első helyen, hibátlanul teljesítve a feladatokat. Az elemi osztályosok kategóriájában továbbjutott még Szabó Eszter (III. B, tanítója Bálint Erika) és Danu Helen Jacqueline (III. A). A licisták versenyét is csikys diák nyerte: Bac Barbarának (XI. A) sikerült a legrövidebb idő alatt maximális pontszámot elérnie. Rajta kívül még Kopacz Melánia (IX. A) és Roza Fanni (X. A) is a legjobb 10 versenyző között végzett. (A középiskolás diákok felkészítője Páll Mária biológiatanár volt.)

Gratulálunk természetbarát tanulóinknak, és szurkolunk nekik, hogy a regionális szakaszon is hasonlóan jó eredményeket érjenek el. A megyeközi szakaszra február 28-a és március 4-e között kerül sor, ugyancsak online, a https://quizz.sor.ro/ oldalon.