Gazdaságról józanul, idén is!

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum idén is meghirdette tanirodai versenyét Gazdaságról józanul címmel. A Csiky Gergely Főgimnázium XI. C osztályát képviselő diákok – Bányai Bianka, Lacsán Zsófia, Mezei Dávid, Salamon Bernardó és Sinka Nimród – is megmérették szaktudásukat ez alkalomból. Felkészítő tanárunk Szente Gabriella volt.

Gyakorló cégünk, a Jump in Sport Kft. a következő kategóriákban nevezett be:

  • A koronavírus hatásainak ellenálló üzleti terv
  • Innovatív vállalkozási ötlet
  • Legjobb katalógus
  • Legjobb szórólap
  • Legkifejezőbb logó
  • Kreatív reklámeszközök

Az ország különböző pontjairól érkeztek a gazdasági líceumok versenyzői: Kolozsvárról, Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából, Nagyszalontáról, Érmihályfalváról és Kézdivásárhelyről. Összesen 26 vállalkozó szellemű csapat tette próbára tudását.

Gyakorló cégünk jól kidolgozott üzleti tervet, innovációs ötleteket, két katalógust és változatos szórólapokat küldött be. A bemutatás alkalmával csapatösszhangunknak köszönhetően hívtuk magunkra a nagyközönség figyelmét. A kijelölt támpontoknak megfelelő információkkal szolgáltunk.

Az üzleti tervek bemutatása alapján rangsorolták a gyakorlócégeket; két dicséretet, egy első, egy második és egy harmadik díjat adtak át. Nagy örömünkre dobogós, második helyezést értünk el. Megérte a fáradozást, hisz a versenyfelhívást a vakáció ideje alatt kaptuk, s míg a többi társunk élvezte a szabadságot, mi zoomos órákon vettünk részt, hogy eleget tehessünk az elvárásoknak.

Maga a verseny online térben zajlott, de így is élmény volt rajta részt venni. Reményeink szerint jövőre már fizikai jelenlétben találkozhatunk csapattársainkkal Nagyváradon, s akkor újabb kreatív és sokszínű üzleti tervvel fogunk készülni.

Köszönet a nagyváradi líceumnak a verseny megszervezéséért és a részvételi lehetőség felkínálásáért.