Évzáró másként

Tornyán volt a másodikosok évzárója

A 20202021-es tanév lezárásaként a II. A osztályosok június 23-án Tornyára utaztak a ProPirKult Egyesület tájházába. Tóth Piroska és Suttyák András házigazdák szeretettel és sok érdekes programmal várták a kisdiákokat.

Piroska bemutatta a gyermekeknek a falusi ház berendezését, András pedig érdekes, és a kicsik számára már ismeretlen mezőgazdasági eszközökkel ejtette ámulatba az ifjú látogatókat.

A gyermekek kézműveskedtek is, kukoricacsuhéból készítettek szitakötőket. Szívesen üldögéltek a ház mögötti csatorna partján, egyikük még horgászott is.

A nap fénypontja a kenyérlángos sütése volt. Minden gyermek besegített, nyújtották a tésztát, majd ráhelyezték a feltéteket, kisülés után pedig jóízűen elfogyasztották a finom lángost. A sütés és falatozás után Piroska nénivel többen a szövést is kipróbálták.

Végül a másodikosok megkapták a tanító nénitől a bizonyítványt és a jutalomkönyveket. Felejthetetlen nap volt, jó indító a hamarosan kezdődő vakációhoz.

Ezúton is köszönjük Piroska néninek és Bandi bácsinak a szíves vendéglátást, és a kedves szülőknek, hogy lehetővé tették ezt a látogatást.