Budacsek Tímea dicséretben részesült az ONGM matematikaverseny országos szakaszán

Áprils 24-én, szombaton 10 órától rendezték meg az ország 13 egyetemi központjában a VII–XII. osztályos diákok számára az ONGM matematikaverseny (ONGM – Olimpiada Națională Gazeta Matematică) harmadik fordulóját, melyet a Román Matematikai Társulat (SSMR – Societatea de Științe Matematice din România) szervezett. Ez a forduló a diákok fizikai részvételével zajlott, természetesen az egészségügyi előírások betartásával.

Az előző forduló eredményei alapján összesen 556 diák jutott tovább a harmadik fordulóra, a dolgozatokat pedig összesen 80 tanár javította ki.

Mivel ez a verseny a hagyományos matematika olimpia országos szakaszának a megfelelője, ezért a versenyt mindenféle tekintetben ennek mintájára szervezték meg. A kamerákkal felszerelt termekben a diákoknak 3 óra állt rendelkezésükre ahhoz, hogy 4 nagyon nehéz, magas szintű feladatot részletes leírással megoldjanak. Minden tanuló kapott egy kódot, és ez a kód került név helyett a dolgozatokra. A beszkennelt dolgozatokat egy országos platformra kellett feltölteni, így juttaták el a javítóbizottsághoz, és minden dolgozatot más megyéből való tanár javított ki.

Korábban már megírtuk, hogy az előző forduló eredményei alapján megyei első helyezettként Budacsek Tímea, a Csiky Gergely Főgimnázium hetedikes tanulója jutott tovább erre a fordulóra, így ő utazhatott el az országos szakaszra, a hozzánk legközelebbi központba, amely a Temesvári Nyugati Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának székhelye volt.

Az eredményeket csak néhány nappal a verseny után tették közzé. Az ország 99 legjobb hetedikes matematikusa közül Timi dicséretben részesült. Gratulálunk neki, és további szép eredményeket kívánunk!