Első díj és dicséret az ONGM-matematikaverseny 2. fordulóján

Eredményes csikys diákok az ONGM-matematikaverseny 2. fordulóján: Bíró Mátyás (V. A, dicséret), Budacsek Tímea (VII. B, I. díj), Godó Melinda (V. A, dicséret)

Március 22-én, szombaton 10 órától rendezték meg online változatban a Gazeta Matematică matematikai lapokról elnevezett matematikaverseny (ONGM – Olimpiada Națională Gazeta Matematică) 2. fordulóját, melyet a Román Matematikai Társulat (SSMR – Societatea de Științe Matematice din România) szervezett.

Ezen a fordulón iskolánkból a következő tanulók vettek részt:

  • Bíró Mátyás (V. A osztály, felkészítő tanára Kocsik Imre)
  • Godó Melinda (V. A osztály, felkészítő tanára Kocsik Imre)
  • Dobos Maya Viktória (V. B osztály, felkészítő tanára Kocsik Imre)
  • Drasztyl Dóra Veronika (V. B osztály, felkészítő tanára Kocsik Imre)
  • Budacsek Tímea (VII. B osztály, felkészítő tanára Kurunczi Andrea)
  • Almási Kristóf (IX. A osztály, felkészítő tanára Kurunczi Andrea)
  • Szabó Sára (X. A osztály, felkészítő tanára Spier Tünde)
  • Mészár Anna Orsolya (XII. A osztály, felkészítő tanára Spier Tünde)
  • Sipos Richárd (XII. A osztály, felkészítő tanára Spier Tünde)

Az általános iskolásoknak 2, a középiskolásoknak pedig 3 óra állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy megoldjanak 24 egyszeres feleletválasztó, magas szintű matematika feladatot a tanárok felügyelete mellett. Az V-VI. osztályos tanulók számára ennek a versenynek nincs több fordulója, ezért a díjazás országos szinten történt. Az ötödikeseink közül Bíró Mátyás és Godó Melinda volt a legsikeresebb. Az elért pontjaik alapján mindketten országos szintű dicséretben részesültek.

A VII–XII. osztályosok számára azonban még nem ért véget a verseny. Április 24-én lesz a 3. forduló, a hagyományos matematika tantárgyverseny országos szakaszának a megfelelője, melyet egyetemi központokban fognak megrendezni a diákok (remélhetőleg) fizikai részvételével.

A 2. fordulón a Csiky Gergely Főgimnázium tanulói közül a legkiemelkedőbb eredményt Budacsek Tímea érte el, aki a hetedikesek mezőnyében megyei szinten első helyezett lett, megelőzve a Dimitrie Țichindeal Pedagógiai Líceum , illetve a Moise Nicoară Főgimnázium legjobbjait, országos szinten pedig megosztott I. díjban részesült, így továbbjutott a verseny 3. fordulójára.

Gratulálunk mindegyiküknek, Tímeának pedig sok sikert a következő fordulóra!