Csikys siker a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén

A KÜTV–2021 versenyen ezüstérmes csikys csapat, a Corporate Kings tagjai:
Csapó Dávid, Back István Levente és Lészay Csaba Örs (XI. A)

[Fotó: Corporate Kings]

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara idén immár 13. alkalommal hirdette meg a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét, KÜTV – 2021 néven. A három fordulós versenyre február 24-ig lehetett jelentkezni a csapatoknak. A Csiky Gergely Főgimnáziumot a Corporate Kings nevű három fős csapat képviselte, amelynek mindhárom tagja XI. A osztályos diák, Back István Levente, Csapó Dávid és Lészay Csaba Örs, felkészítő tanáruk Lévai Ildikó.

A színvonalas verseny első fordulójaként egy lakásfelújítási és lakberendezési szokásokkal kapcsolatos kérdőívet kellett a csapatoknak minél nagyobb célközönséghez eljuttatni, egy piackutatási adatgyűjtő tevékenység során. Szerencsénkre, a kérdőívet a közösségi média útján nagyon sok barátunk és ismerősünk kitöltötte, akiknek a segítségért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

A versenyre jelentkező 12 erdélyi város 18 iskolájának 56 csapata jutott tovább a második fordulóba, ahol a feladat már bonyolultabb volt: az első forduló piackutatásának eredményeit immár egy komolyabb elemzésnek kellett alávetniük, majd a levont következtetéseket egy maximum 3 oldalas jelentésbe összefoglalni és beküldeni.

A harmadik fordulóra, egyben döntőre 2021. április 24-én, szombaton, a tavalyi évhez hasonlóan ismét az online térben került sor. Ide a 20 legjobban teljesítő csapat jutott be és a feladat egy esettanulmány sikeres kidolgozásából volt, amely a Melinda Instal cég magyarországi piacra lépésének üzleti tervét tartalmazta.

Örömünk már akkor határtalan volt, amikor a BanKings (Márton Áron Főgimnázium, Csíkszereda), a GazdÁSZok (Báthory István Elméleti Líceum, Kolozsvár) és a Botswanai pula (Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely) csapatok mellett ott láttuk magunkat is a legjobb 4 között továbbjutva. Leírhatatlan izgalmak vártak ránk, amikor pályamunkánkat élőben, egy vállalati szakemberekből és vállalati vezetőkből álló 14 fős zsűri előtt kellett bemutatnunk és a kérdéseikre válaszolva megvédenünk azt.

Szombaton, 17.30-kor az egyetem honlapjáról élőben értesültünk a csodálatos hírről, miszerint mi, csikysek, az idei év II. helyezettjeiként, a dicséretek és gratulációk mellett még egy 2000 lejes pénzjutalomban is részesültünk. Ezt az ünnepet még csak fokozta az egyik lelkesen szurkoló anyuka által a csapatunk számára elkészített nagyon finom torta is. Hálásan köszönjük!

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az erdélyi magyar középiskolák sorában ilyen szép eredménnyel zárhattunk egy ilyen nagy múltú és több szempontból is jelentős versenyt.

Csapatunk tagjai még csak XI. osztályos diákok, ezért megállapíthatjuk, hogy idén esélytelenségünk ellenére „Veni, vidi, vici”, azaz „Jöttünk, láttunk, győztünk”. Jövőre, ha lehet, szeretnénk még nagyobb esélyekkel, még tapasztaltabban ismét megmérettetni magunkat!

« A 2 »