Csiky Családi Csodavárás – megkezdődött!

[Fotó: Adventi koszorú – Rudolf Janka, V. B osztályos tanuló munkája]

Ahogy azt november 22-i bejegyzésünkben meghirdettük, idén online formában jelentkezik a szülők, pedagógusok és diákok által közösen szervezett karácsonyi sokadalom, a Csikys Családi Csodavárás, közismertebb becenevén a 3CS. Bár majdnem két hét van még hátra karácsonyig, a felhívásra már eddig is többen válaszoltak, megérkeztek az első beküldött fotók, ezért megnyitjuk a galériát, amely reményünk szerint folyamatosan bővülni fog.

IDE, vagy a fenti címlapfotóra, vagy a jobb oldali widget-gombra kattintva jutunk a csikys diákok által készített munkákat bemutató oldalra.

A téli szünidő előtti utolsó héten remélhetőleg több idő jut majd karácsonyi dísztárgyak, rajzok, képek stb. készítésére, ezért minden előkészítős, elemi osztályos, általános és középiskolai diákot biztatunk a 3CS-n való részvételre. A legkisebbek természetesen a szülők segítségével, közreműködésével készíthetik el és küldhetik be munkáikat.


Emlékeztek/emlékeznek, ugye? A jelentkező diákok személyenként legtöbb 3 fényképpel és/vagy 1 videofelvétellel jelentkezhetnek. A fényképeken az adventi és karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos, saját készítésű dísztárgy, rajz, festmény, képeslap, koszorú lehet, a videofelvételen pedig a jelentkező diák (vagy diákok) szerepelhetnek, szintén az adventi, karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos vers, mese, ének, rövid hangszeres darab előadásával. De a kreativitásnak nem szeretnénk határt szabni, tehát lehet akár saját készítésű animáció, bábfilm, kisfilm felvételével is jelentkezni.

A fényképek és videók bármilyen eszközzel (digitális fényképezőgéppel, mobiltelefonnal) készülhetnek. A fényképek felbontása legalább 1000 pixel / oldal legyen, a videofelvételek hossza pedig ne haladja meg az 5 percet.

Az elkészített munkákat 2020. december 20-ig lehet beküldeni a csikygergelyarad@gmail.com email-címre.

Legyen szép, legyen áldott az ünnepre való hangolódásunk, és a nehézségek ellenére is osszuk meg, tegyük közössé az adventi várakozás és a karácsonyra való készülődés örömét!