Működik az elektronikus napló

eLog néven elkészült iskolánk elektronikus naplója, melyet Zabojszky-Horváth Gábor, iskolánk volt diákja fejlesztett ki az igazgatóság útmutatásai alapján. Az alábbiakban néhány fontos részletet szeretnénk tisztázni az eLog használatával kapcsolatban.

Szülőként a gyermekünk érdemjegyeit és hiányzásait követhetjük az elektronikus naplón. A napló használatához az osztályfőnök vagy tanító küld egy email-meghívót, s az abban lévő linkre kattintva lehet egy jelszót beállítani ([Parolă nouă]). A jelszó legkevesebb 8 karakteres lehet, és az „erősségét” (biztonságos jellegét) az alatta látható színes sáv jelzi. (A vörös színnel aláhúzott jelszó gyengének számít, a sárga, narancssárga már jobb, a zöld pedig erős, biztonságos.)

Ha már rendelkezünk a szükséges jelszóval, az elektronikus naplót a https://co.csikygergelyarad.ro linken érhetjük el. Belépéskor a felhasználó típusát is ki kell választani ([Elev], [Părinte], [Profesor], [Administrativ]), ez a szülők esetén értelemszerűen a [Părinte]. A korábban beállított jelszót az email-címünkkel együtt minden belépéskor használni fogjuk, ezért azt érdemes biztos helyre lejegyezni vagy lementeni. Ha elfelejtjük a jelszavunkat, akkor a belépés után a [Parolă Nouă] gombra kattintva állíthatunk be újat.

A gyermekünkre/gyermekeinkre vonatkozó bejegyzéseket a nevére/nevükre kattintva tekinthetjük meg. Az általa/általuk kapott új érdemjegyek és a hiányzások az elektronikus naplóban is megjelennek. Az érdemjegyeket az [OK] vagy az [Accept Toate] gombra kattintva lehet „aláírni”. Ez az osztályfőnök, vagy a tanító számára is egy jelzés, hogy tudomásul vettük az elektronikus naplóba bevezetett adatokat.

Az általuk kapott érdemjegyeket és a hiányzásokat a diákok is megtekinthetik, ehhez saját email-címmel és a hozzá beállított jelszóval kell hogy rendelkezzenek, majd belépéskor az [Elev] felhasználótípusra kattintanak.

Az eLog elektronikus napló használatára vonatkozó további tudnivalókat egy fotókkal gazdagon illusztrált útmutatóban is megtalálhatjuk, amelyet IDE kattintva, vagy az alkalmazásban is elérhetünk. Esetleges kérdéseinkkel, észrevételeinkkel az osztályfőnökökhöz, illetve a tanítókhoz fordulhatunk.

Köszönjük Zabojszky-Horváth Gábornak az önzetlen, lelkes munkát, és reméljük, hogy az elektronikus napló használatával átláthatóbbá, könnyebben követhetővé tehetjük a diákok iskolai tevékenységét.