Eredményes csikys diákok a nemzetközi Neumann-versenyen

Nagy Andor (XI. A) díjnyertes számítógépes grafikái a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny döntőjén

Idén 16. alkalommal szervezték meg a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt, amelynek nemzetközi döntőjébe az azt megelőző tavaszi online elődöntőből iskolánk két, XI. A osztályos diákja, Back István Levente és Nagy Andor is bejutott és ott eredményesen szerepelt. A döntőt tavasszal Szekszárdon szervezték volna meg, azonban a járványhelyzetre való tekintettel végül október 8-án, online módon tartották meg, magyarországi, erdélyi és vajdasági diákok részvételével.

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium és a Neumann Társaság által szervezett versenyen programozóként, tervezőként vagy számítógépes művészként vehettek részt a jelentkező diákok, a következő kategóriákban: alkalmazói programok, játékprogramok, megépített automata berendezés, számítógépes grafika, animáció, valamint számítógéppel támogatott tervezés.

Az online döntőt a Twitch.tv felület segítségével élőben közvetítették. Miután levetítették a versenyző által készített néhány perces bemutató videót, a diák a Microsoft Teams segítségével csatlakozott be és válaszolt a zsűri által feltett kérdésekre.

Iskolánk részéről Nagy Andor a számítógépes grafika kategóriában ért el első helyezést az általa beküldött és alább csatolt három rajz alapján (Elementalist Dragon, A Vaják, Joker). Vele együtt megosztott első helyen végzett Raffai Rebeka, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium tanulója.

Back István Levente az alkalmazói programok kategóriában ért el hatodik helyezést a Legyen Ön is Milliomos nevű kvíz-alkalmazással, amely iskolai használatra készült el még az idei év elején. Ennek bemutató kisfilmjét alább tekinthetjük meg.

További részleteket a versenyről ITT találhatunk.

Szerk. megj,: Gratulálunk a versenyzőknek!