„IFJÚ TUDÓSOK” – tudományos középiskolai vetélkedő

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal meghirdette az „Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedőt a magyarországi, továbbá a Kárpát-medence államaiban (Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) működő középiskolák 2020–2021. tanévben XI–XII. évfolyamos tanulói részére.

A vetélkedő célja, hogy lehetőséget adjon a kiemelkedően tehetséges tanulók számára egyes természettudományos vagy bölcsészettudományos tudományterületen, tantárgyakban való jártasságuk, kiemelkedő tudásuk bemutatására.

Az egyéni indulók a 2020–2021. tanévben három tudományterületen, a történelem, a biológia és a kémia területén mérhetik össze tudásukat.

Az „Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedő háromfordulós: az első forduló (elődöntő) mindhárom tudományterület esetében egy-egy online feladatsor megoldásából áll. A második forduló (középdöntő) már személyes jelenlétet igénylő vetélkedő lesz, amelyet országosan három helyszínen (tervezett helyszínek: Budapest, Székesfehérvár, Szolnok) fognak megszervezni. A harmadik forduló (döntő) is személyes jelenlétet igénylő vetélkedő lesz, amely rövidebb televíziós fordulókból áll. Az egyes tudományterületeken televíziós fordulóba jutott versenyzők Budapesten, stúdió-körülmények között mérik össze tudásukat.

Egy iskolából több tanuló is jelentkezhet. A vetélkedőre történő jelentkezés és a részvétel ingyenes.

A versenykiírás és a részletes információk a https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu linken érhetők el.

A vetélkedőre 2020. október 15-ig lehet jelentkezni.

A vetélkedővel kapcsolatos további információkat az ifjutudosok@oh.gov.hu email-címen lehet kérni.