Várunk a Csikybe!

Kedves nyolcadikos diákok!

Elérkezett a tavasz, közeledik a képességvizsga időszaka. Ez életetek első komoly megmérettetése, egy mérföldkő, amikor el kell döntenetek, hogyan képzelitek el a jövőtöket, merre veszitek az irányt a középiskolában. Bízunk benne, hogy a magyar oktatás mellett fogtok dönteni!

Mivel a vírus és a karantén miatt nem juthattunk el hozzátok, hogy bemutassuk iskolánk kínálatát, ahogyan az előző években tettük, ezúton szeretnénk nektek bemutatni azokat a szakokat és lehetőségeket, amelyeket a Csiky Gergely Főgimnázium ajánl a számotokra.

A 2020–2021-es tanévben összesen 5 osztályt és 4 szakot szeretnénk elindítani, amelyek a következők:

  1. egy elméleti osztály 2 szakkal: matematika–informatika–intenzív angol nyelv és természettudományok–intenzív angol nyelv (14 + 14 hely)
  2. két szakközépiskolai osztály: egy turizmos szak (28 hely) és egy közgazdaság szak (28 hely)
  3. egy szakiskolai osztály 28 hellyel, autómechanika képesítéssel
  4. egy duális képzésű szakiskolai osztály két szakkal: szállodai dolgozó (14 hely), kereskedelmi dolgozó (14 hely).

A szakokat részletesen bemutatjuk az ITT is elérhető szórólapon.

Ha messziről érkeztek, fontos lehet számotokra, hogy iskolánk korszerűen felszerelt 70 férőhelyes bentlakással rendelkezik. A 2020–21-es immár a harmadik olyan tanév lesz, amelyben az Alma Mater Alapítvány olyan ösztöndíjat biztosít diákjaink számára, amellyel a bentlakás teljesen ingyenessé vált. Ezt az ösztöndíjat a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Bízunk benne, hogy változatos kínálatunkban megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb szakot, ősztől pedig iskolánk diákjaiként üdvözölhetünk. Addig is sikeres vizsgázást kívánunk nektek!