Újabb fertőzés, újabb osztály online oktatáson [Frissítve]

Ahogyan azt korábban megírtuk, az elsősök és a IX. A osztály karanténidőszaka szeptember 28-án, hétfőn lejár. (Hétfőn és kedden természetesen, a többi osztályhoz hasonlóan ők is otthonról követik majd az online órákat az érvényes órarend szerint, az iskolánkban működő szavazóközpont tevékenysége miatt.) Közben azonban pozitív lett egy tizedikes diákunk koronavírus-tesztje, így az ő osztálya kéthetes karanténba kerül.

A Csiky Gergely Főgimnázium vezetősége azonnal értesítette a Közegészségügyi Igazgatóságot (DSP), amely elrendelte a karantént, bár egyelőre nem pontosította annak pontos időtartamát. Időközben megkaptuk a pontosítást: a X. B osztály október 5-ig lesz otthoni karanténben. Az érintett osztály diákjai az osztályfőnök és az iskola igazgatóságának kezdeményezésére csütörtökön már otthon maradtak és onnan követték az online közvetített órákat.

A karantén szabályai szerint a diákok otthon, külön szobában, izolálva kell hogy eltöltsék a 14 napot. A család egyik tagja csak maszk használatával és alapos fertőtlenítés mellett léphet a szobába. A DSP, ismerve az osztály diákjainak címét, naponta ellenőrzi a karantén betartását. Ez idő alatt a diákok online vesznek részt az órákon, amelyeket a tanárok a X. B osztályterméből közvetítenek a Zoom alkalmazás segítségével. Az osztályterem alapos fertőtlenítésen esett át.

A tanulók szüleire, valamint a velük kapcsolatba került pedagógusokra a Közegészségügyi Igazgatóság nem terjesztette ki az otthoni karantént.