Két osztályunk online oktatásra áll át

Amint arról Spier Tünde igazgató tájékoztatása alapján az Aradi Hírek pénteki cikkében beszámolt, kéthetes karanténba került a IX. A osztály az egyik diák pozitív koronavírus-tesztje miatt. A diák nagyobbik, végzős évfolyamon tanuló testvére a tanévkezdésen és utána sem volt az iskolában, így nem is találkozott az osztálytársaival, tehát az ő osztálya nem került karanténba. Mivel édesanyjuk az elsősök tanítója, a házi elkülönítés miatt az ő osztálya is távoktatásra kényszerül, de az első osztályosok otthon maradása nem karantén jellegű. A kialakult helyzetről és a IX. A osztály karanténba kerüléséről az iskola vezetősége időben értesítette valamennyi osztályközösséget, elsősorban az osztályfőnökök és a tanítók révén.

A IX. A osztály diákjai már péntek reggel sem mentek iskolába, mert bár a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) semmilyen intézkedést nem foganatosított, az osztályfőnök az iskola vezetőségének beleegyezésével csütörtökön otthon maradásra kérte a tanulókat, elővigyázatosságból. A kéthetes karanténidőszakot a DSP végül szeptember 28-ig jelölte ki úgy, hogy 15-től számolják, amikor a fertőzött diák utoljára találkozott osztálytársaival. 

A karantén szabályai a következők: a diákok otthon, külön szobában, izolálva kell eltöltsék a 14 napot. A család egyik tagja csak maszk használatával és alapos fertőtlenítés mellett léphet a szobába. A DSP, ismerve az osztály diákjainak címét, naponta fogja ellenőrizni a karantén betartását. Ez idő alatt a diákok online vesznek részt az órákon, amelyeket a tanárok a IX. A osztályterméből közvetítenek a Zoom alkalmazás segítségével. Természetesen az osztályterem alapos fertőtlenítésen esett át.

A tanulók szüleire, valamint a velük kapcsolatba került pedagógusokra a Közegészségügyi Igazgatóság nem terjesztette ki az otthoni karantént.