Maszkban, távolságot tartva, de együtt… Megkezdődött a 2020–2021-es tanév

Vincze-Német Julianna előkészítősei intenek (átmeneti) búcsút szüleiknek, mielőtt 2020. szeptember 14-e reggelén belépnek a Csiky Gergely Főgimnázium ajtaján [Fotó: Ilona János]

Idén elmaradt a hagyományos tanévnyitó. Tudtuk ezt előre, közzé is tettük a részletes „menetrendet” és a minisztériumi rendelet alapján összeállított szabálycsomagot, mégis furcsa volt és szokatlan az új forma. Pedagógusoknak, diákoknak, szülőknek egyaránt.

Az előre meghirdetett módon, három különböző idősávban gyülekeztek a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai 2020. szeptember 14-e reggelén. Reggel 8 órára a IX–XII. osztályos tanulók, 9-re az előkészítő és az I–IV. osztályos kisdiákok, 10-re pedig az V–VIII. osztályosok érkeztek meg.

A kezdő évfolyamokat – kilencedikeseket, előkészítősöket, ötödikeseket – Spier Tünde igazgató külön is üdvözölte, s az osztályfőnökök, tanítók gondjára bízta. Az előkészítős kisdikákokat, illetve az ötödikeseket családonként egy-egy szülő is bekísérhette az udvarra. Nekik is szóltak az intézményvezető biztató gondolatai: „A rendhagyó körülmények között igyekeztünk mindent megtenni, hogy biztonságban legyünk. A társadalomnak szüksége van az iskolára, a gyerekeknek szükségük van a közösségre. Biztosítom önöket, hogy tudásunk, képességeink legjavát bevetve fogjuk őket támogatni. Köszönjük, hogy ránk bízzák gyermekeiket. (…) Lehet, nehéz elfogadni, hogy nem folytathatjuk ott az iskolai életet, ahol március 12-én abbahagytuk, de legyünk hálásak azért, hogy itt lehetünk együtt, még akkor is, ha nyomasztónak fog tűnni a sok szabály. Meg kell értenünk, hogy ezek mindannyiunk érdekében és védelmében lettek bevezetve.”

Maszkban, távolságot tartva, de együtt kezdhettük meg a 2020–2021-es tanévet. Sok sikert a folytatáshoz, mindenkinek!

« A 2 »