Önzetlen adomány egy rászoruló családnak

Hasznos ajándék egy rászoruló családnak [Fotó: Dogaru Krisztina]

A képen látható eszközöket, egy minden szükséges kiegészítő egységgel felszerelt, kifogástalanul működő asztali számítógépet egykori tanítványunk, Dogaru Krisztina ajándékozta iskolánk egyik nagycsaládban élő diákjának.

„Van egy számítógépem. Ha van esetleg olyan család, ahol szükség lenne rá, szívesen elviszem. Van hozzá minden, ami kell.” Ezzel a váratlan üzenettel jelentkezett Dogaru Krisztina az iskola facebook-oldalán még május elején. Az igazgatóság az osztályfőnökök, tanítók bevonásával vette fontolóra a lehetséges „célszemélyeket”, s találta végül meg azt a nagycsaládot, amelynek tagjai közül többen is a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai, s a koronavírus-járvány miatt (de attól függetlenül is) valóban hasznát veszik a számítógépnek.

Krisztina május 9-én házhoz szállította és átadta az ajándékot. Elmondása szerint a család apraja-nagyja örült a számítógépnek, melynek összeszerelése és internetre kapcsolása sem okozott gondot. Megtudta a gyermekektől, hogy reggelente tanulással kezdik a napot, és a nagyobbak figyelnek és szükség esetén segítenek a kisebbeknek. A karantént viszont már nagyon unják, „majd’ belepistulnak otthon”.

A szép gesztusért s a valóban hasznos ajándékért őszinte köszönet az adományozónak!