Folytatódik a második félév, továbbra is online módon

[Illusztráció: italea.hu]

A tavaszi vakáció lezártával április 22-én, szerdán folytatódik a második félév oktatási időszaka, a koronavírus-járvány miatt meghirdetett szükségállapot miatt továbbra is online oktatás formájában. Ennek megfelelően iskolánk tantestületének tagjai internetes kapcsolatban maradnak a tanulókkal: segédanyagokkal, feladatlapokkal, online órákkal és természetesen tanácsokkal fogják támogatni a diákok otthoni tanulását. Kiemelt figyelemre számíthatnak a VIII. és XII. osztályok diákjai a vizsgatárgyakat oktató tanárok részéről. A vizsgák átalakított programját az Oktatási és Kutatási Minisztérium weboldalán, ITT tanulmányozhatjuk.

A feladatok minél egyenletesebb elosztása érdekében a tanárok az eredeti órarendnek megfelelő napokon, lehetőleg a délelőtti, kora délutáni időpontokban fogják felvenni a kapcsolatot a diákokkal.

A pedagógusok valamennyi osztállyal a már korábban kiépített csatornákon (Facebook-csoportok, email-ek, Zoom-os órák stb.) fognak kommunikálni.

Az online osztályfőnöki órákat, illetve igény és lehetőség szerint a szakórák egy részét is a Zoom alkalmazás segítségével lehet lebonyolítani. Jó hír, hogy a koronavírus-járvány idejére a Zoom ingyenes felületén megszabott 40 perces időkorlátot iskolánk számára is feloldották. Ebben az igazgatóság közbenjárására a szülői közösség két tagja, Bíró Emese és Veres János nyújtott hathatós segítséget, amit ezúton is köszönünk nekik!

A VIII-os és a XII-es osztályok diákjaival a következő időszakban a képességvizsgára, illetve az érettségire való felkészülés, a szükséges tananyag minél hatékonyabb átismétlése lesz a fő cél.

Ahogyan a szükségállapot meghirdetésekor közzétett legelső közleményünkben is megfogalmaztuk, kérjük, hogy a diákok legyenek partnerei tanáraiknak az internetes tanulásban, olvassák elektronikus leveleiket, üzeneteiket rendszeresen! Oldják meg a kapott feladatokat, ismételjenek a vizsgákra, forduljanak tanáraikhoz segítségért, tanácsért!