Érettségi 2019 – az óvások előtti eredmények

bac_2019_eredmenyek_sav

Ma, július 8-án délelőtt a tanügyminisztérium honlapján megjelentek az idei érettségi nyári vizsgasorozatának eredményei, s ezzel egyidőben az iskolákban is kifüggesztették azokat. 

A Csiky Gergely Főgimnázium összesen 71 beiratkozott diákja közül (61 idei, 10 korábbi végzős) öten nem jelentek meg a vizsgán, a jelenlévők közül pedig 37-en értek el átmenő jegyet, 29-en megbuktak. A hiányzók leszámításával ez 56,06 %-os átmeneteli arányt jelent. (Az országos átlag az Oktatási Minisztérium tájékoztatása alapján 63,78 %, ez az utóbbi 5 év leggyengébb eredménye.) Az idei csikys végzősök átmeneteli aránya 59,01 % (61 diák közül 36 vizsgázott sikeresen), a korábbi végzősöké pedig 20,00 % (5 jelenlévő diák közül 1 vizsgázott sikeresen).

Összesen 1 diák, Kurunczi Viktória (XII. A) ért el 9-es feletti átlagot (9,08), további 10 diák pedig 8-as felett teljesített.

Ami a bukások okát illeti:

– 4 diák minden tantárgyból átmenő jegyet ért el, de néhány századdal a sikeres érettségihez szükséges 6-os átlag alatt maradt a végső jegye;

– 4 diák román nyelv és irodalomból, 9 diák matematikából, 1 diák román, illetve magyar nyelv és irodalomból, 6 diák románból és matematikából, 1 diák magyarból és matematikából, 1 diák románból és informatikából, 1 diák románból, magyarból és matematikából, 2 diák pedig románból, matematikából és földrajzból vizsgázott sikertelenül.

Ma, hétfőn 12–16 óra között lehet benyújtani az esetleges óvásokat, majd azok elbírálása után a végleges eredményeket július 13-án, szombaton teszik közzé.

A Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek eredményeit ITT tekinthetjük meg. Részletes statisztikát az osztályonkénti átmeneteli aránnyal és további adatokkal a végleges eredmények kifüggesztése után közlünk itt, a weblapon.