Vidáman verseltünk, újra Kisiratoson

vidam_versek_versmondo_versenye_2019_sav

Március 8-án, csütörtökön ismét találkoztunk verseket kedvelő társaimmal Kisiratoson, a Páter Godó Mihály Általános Iskolában. Ott rendezték meg idén is a Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei szakaszát. 

A verseny ezúttal is két kategóriában zajlott: először az V–VI. osztályos tanulók produkcióit hallhattuk, s utánuk következtek a hetedikes és nyolcadikos versenyzők. Lírát és prózát is mondhattak a versenyzők, egy kikötéssel: hogy humoros legyen. Nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen minden előadott mű nagyon színvonalasra sikerült.

Kategóriánként az első két helyezett jutott tovább az országos fordulóra. A továbbjutók: az V–VI. osztályos kategóriában Szabó Hunor (Simonyi Imre Általános Iskola, Simonyifalva – I. díj; felkészítő pedagógusa Kádár Bier Henrietta), Hevesi Alida (Ágyai Olosz Lajos Általános Iskola – II. díj; felkészítő pedagógusa Erdős Márta); a VII–VIII. osztályos kategóriában Rónai Zoltán (Csiky Gergely Főgimnázium – I.díj; felkészítő pedagógusa Nyári Melinda), Almási Eszter (Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola – II.díj; felkészítő pedagógusa Nagy Anikó).

A verseny országos fordulójára április 5-én és 6-án kerül sor, Szatmárnémetiben.

[Fotó: Nyári Melinda]