Jöttünk, láttunk, folytatjuk!

gyakorlocegek_sav

2019. március 1-jén, pénteken, immár hetedik alkalommal rendezték meg a Gyakorlócégek vásárának megyei szakaszát, az aradi Vasile Goldiș Főgimnázium szervezésében, amelyen iskolánkat két csapat is képviselte. 

A vásáron való részvétel idén is nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen az aradi, temesvári és a határon túli (magyarországi és szerbiai) iskolák diákjai több mint 38 ötletes standon mutatták be több heti kitartó munkájuk eredményét. Látványos és sokoldalú tevékenységeket – levendulatermesztés, bio-mézfeldolgozás, rendezvényszervezés, népművészeti alkotások, turizmus irodák, sportszerek, kézműves termékek stb. – lehetett megcsodálni és általuk hasznos tapasztalatokat gyűjteni.

A Csiky Gergely Főgimnáziumot képviselő két gyakorlócég, az Omega Travel utazási iroda – tagjai: Gyüre Barbara, Nagy Róbert, Politic Cristian, Reinholtz Roland (XII. B), Tomuța Tamara (IX. B) – az előkelő III. helyet szerezte meg a „Legszebb stand” kategóriában, ahogyan a Jump in Sport gyakorlócég – tagjai Nagy Dorottya, Strifler Annamária, Vajda Noémi, Haas Norbert, Hűrkecz Dávid, Kocsis Norbert, Pol Norbert, Szabó Richárd (XI. C) – is III. díjat érdemelt ki az „Üzletkötés” kategórián belül.

A szép eredményekért köszönettel tartozunk a két felkészítő tanárnak, Lévai Ildikónak (Omega Travel) és Szente Gabriellának (Jump in Sport), akik segítségével továbbra is lelkesen folytatjuk a munkát, készülve a március 28-i Országos Tanirodai Versenyre, amelyre Nagyváradon kerül sor!

[Fotó: Lévai Ildikó]