Apáthy István Felvételi Tantárgyverseny

apathy_verseny_plakat_sav

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete Apáthy István Felvételi Tantárgyversenyt szervez Biológia, valamint Ökológia és természetvédelem szakokra XII. osztályos tanulóknak és érettségi vizsgával rendelkezőknek 2019. március 23-án, szombaton, 11 és 14 óra között Kolozsváron, a Mikó-kerti Zoológia épület (Clinicilor 5-7) Gerinctelen állattan előadótermében (első emelet, SZN terem). 

A verseny tematikáját a XI. és XII. osztályos biológia érettségi tananyag válogatott fejezetei képezik. (Részletesen a tantárgyverseny honlapján lehet ezekről tájékozódni.)

Minden, jelenleg érvényes tankönyv felhasználható. Aki a versenyen megfelelően jó eredményt ér el (minimum 80 pontot a lehetséges 100-ból), felvételi vizsga nélkül és az érettségi átlag figyelembe vétele nélkül bejuthat a beiskolázási keretszámok meghatározott részére a BBTE Biológia-Geológia Karának magyar tagozatára, a 2019–2020-as tanév első tanulmányi évére, tandíjmentes (ingyenes) helyre, Biológia szakra vagy Ökológia és természetvédelem szakra (a besorolás egyik vagy másik szakra az igénylés sorrendje és az elért pontszámok alapján történik). A legjobb eredményeket elérők az első év első félévében tanulmányi ösztöndíjban és kérésre bentlakási szálláshelyben részesülhetnek (a helyek számának korlátai között).

A versenyre személyesen feliratkozni 2019 március 22-ig lehet elektronikus postán a titkarsagbio@ubbcluj.ro e-mail címen, a 0264-431858 telefonszámon vagy levélben a következő címen: Szőcs Márta, Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Biologie și Geologie, Str. Republicii (Gh. Bilașcu) nr.44, Cluj-Napoca 400015.

A részvételi díj értéke (ami egyben a felvételi beiratkozási díj is!) 50 RON. A részvételi díjat előzetesen kell kifizetni (a postán; számlázási adatok: cod fiscal 4305849, cod IBAN: RO35TREZ21620F330500XXXX, Banca Nationala, Trezoreria Cluj, “cu mentiunea: Pt. Facultatea de Biologie si Geologie”, a nyugtán a felvételiző neve szerepeljen), és a versenyen fel kell mutatni a kifizetést igazoló nyugtát. A verseny napján a résztvevőknél kell legyen egy fényképes személyazonossági igazolvány és egy igazolás arról, hogy a versenyző XII. osztályos tanuló (pl. ellenőrző könyv) vagy elvégezte a líceumot (ennek igazolására elegendő az érettségi diploma fénymásolata). Sok sikert!