Csikysek a Bátrak Ligáján

batrak_ligaja_gyula_sav

A magyarországi Honvédelmi Sportszövetség 2019-ben is megrendezte a Bátrak Ligája elnevezésű iskolai vetélkedősorozatot. Idén első alkalommal külhoni magyar oktatási intézményekben tanuló diákcsoportok is próbára tehették tudásukat és ügyességüket az izgalmas feladatokban. 

A vetélkedősorozat hét selejtezőből és az azokat követő döntőből áll. Iskolánk részéről két, hetedikes és nyolcadikos diákokból álló csapat vehetett részt az első selejtezőn március 1-jén, Gyulán, a városi sportcsarnokban. A csikys diákokat Erdei Emese és Erdélyi Kinga testnevelés tanárok készítették fel, kísérő tanárként pedig Erdélyi Kinga, Muntean Tibor és Rogoz Marianna utaztak velük.

Élményszámba menő szellemi és fizikai feladatok vártak a gyulai selejtezőn résztvevő öt magyarországi és öt külhoni csapatra. Összesen 10 próbát kellett a diákoknak teljesíteni: akadálypálya, falmászás, sor- és váltóverseny, lézeres lövészet, villám tájékozódás, vívás, íjászat, távirányításos járművezetés, erőpróba, elméleti kérdések II. Rákóczi Ferenc koráról, életéről, munkásságáról. (Mivel a Magyar Országgyűlés II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulója alkalmából a 2019-es évet Rákóczi-emlékévvé nyilvánította, a szervezők az idei Bátrak Ligája vetélkedősorozatot az életére, munkásságára vonatkozó kérdésekkel egészítették ki.)

Ami az eredményeinket illeti, a külhoni diákok között az egyik csapatunk 5., a másik pedig 2. helyezést ért el. Nyereményünk 500 ezer forint értékű sportszercsomag volt a Csiky Gergely Főgimnázium számára!

Mindnyájan nagyon jól éreztük magunkat és reméljük, hogy jövőre is részt vehetünk majd a vetélkedőn.

[Fotó: Rogoz Marianna]

« A 2 »