Az idei legügyesebb zrínyisek

zrinyi_2019_sav

„A tehetség természeti kincs. Önmagában hordozza a fejlődést, mint egy mag és természetes módon kifejlődik. Szükség van a megóvására, gondozására.” Ezt a gondolatot támasztja alá az idei Zrínyi Ilona Matematikaverseny megszervezése és díjazása is. 

Március 4-én, hétfő délután a februárban megrendezett verseny eredményhirdetésére jöttek el a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termébe kicsik, nagyok, szülők, pedagógusok, hogy megismerjék a matematikaverseny díjazottjait.

A legügyesebbek évfolyamonként a következő diákok voltak (második osztálytól a nyolcadikig): Tamás Lőrinc (Csiky Gergely Főgimnázium), Tóth Áron (Pécskai 2-es számú Általános Iskola), Farkas Dominik (aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola), Bíró Botond, Nyári Tamás (Csiky Gergely Főgimnázium), Almási Kristóf (Aurel Vlaicu Általános Iskola), Straub Dorottya (kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola). A csikys középiskolás legjobbak pedig Back István Levente (IX. A), Almási Dóra (X. A), Spir Rebeka Petra (XI. A) és Farkas Zsófia (XII. A). Elismerés az ő és tanáraik munkájáért! A díjazottak pontos névsorát IDE kattintva lehet megtekinteni. Az Alma Mater Alapítvány, az Aradi Szabadság-szobor Egyesület, a Kölcsey Egyesület, Juhász Béla, Szabó Attila, valamint a Csiky Gergely Főgimnázium anyagi támogatásának köszönhetően jutalmazhattuk az évfolyamok legjobb hat diákját. Köszönet a támogatóknak!

A szombathelyi döntőn, április 12–14. között Bíró Botond ötödikes és Nyári Tamás hatodikos diákok fogják Arad megyét képviselni. Összesítve nekik sikerült a legnagyobb pontszámot elérniük, mindketten 100 pont fölött teljesítettek. A kisebbek közül Tóth Áron és Farkas Dominik kitűnő eredményeikkel vívták ki maguknak azt a lehetőséget, hogy március 29–31. között Marosvásárhelyen a Brenyó Mihály Matematikaversenyen részt vehessenek. Jó versenyzést, sok sikert kívánunk nekik!

Köszönet a támogatóknak, köszönet a szülőknek a bizalomért, a diákoknak a kitartásért, a felkészítő tanároknak pedig a befektetett munkáért. Viszlát a jövő évi Zrínyin!

[Fotó: Ilona János]

« A 4 »