Sikeres Talentum-döntő, idén is!

talentum_donto_2019_sav

Immár ötödik alkalommal szervezték meg idén a Talentum természettudományok és informatika versenyt, amelynek döntőjére február 22–24. között került sor a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumban. Az online fordulókon elért pontszámok alapján iskolánk részéről hét diák jutott a döntőbe: Back István Levente, Fábián Zsanett, Ménesi Vivien Kata, Sisa Csenge, Sztojka Szidónia Magdolna IX. A osztályos, valamint Mészáros Letícia és Spir Rebeka Petra XI. A osztályos tanulók. 

A péntek délutáni megnyitót egy rövid, játékos ismerkedés követte, majd a résztvevők, két csoportban, tehetséggondozó műhelygyakorlaton vettek részt. A IX–X. osztályosok egyetemlátogató „túrára” indultak, míg a XI–XII. osztályosok a Nokia cég temesvári központját látogatták meg. E programokat egy rövid városnézés követte. Magára a versenyre másnap, szombat reggel 9 órai kezdettel került sor. A diákok három órát kaptak a (két, különböző tantárgyhoz tartozó) tételek kidolgozására. A csikys diákok két tantárgy-kombinációt válaszottak: voltak, akik informatikából és biológiából versenyeztek, illetve voltak, akik a biológiát a kémiával vegyítették. A versenyt követő szabadprogram után, az ünnepélyes díjátadó előtt a résztvevők a Bartók Diákszínpad Cyber Cirano című előadását is megtekintették.

Türelmetlen várakozás után végre sor került az eredmények kihirdetésére is. Örömmel vettük tudomásul, hogy a résztvevő csikysek közül három diáknak díjat is sikerült „bezsebelnie”:
– Back István Levente (IX. A) informatikából és biológiából versenyzett, összesen 176 pontot szerezve; ezzel az eredménnyel a III. helyen végzett;
– Fábián Zsanett (IX. A) 157 pontot gyűjtött össze, így biológia és informatika tudásának köszönhetően dicséretben részesült;
– Spir Rebeka Petra (XI. A) idén kémiából és biológiából versenyezve 163 pontot szerzett, s ezáltal ő is dicséretes lett.

A részletes eredménylistát a Bartók Béla Líceum honlapján, ITT tekinthetjük meg.

A diákokat Drasztyl Andrea és Ilona János informatikatanárok, Hadnagy Éva kémiatanár, illetve Páll Mária biológiatanár készítették fel. Köszönjük munkájukat, a résztvevőknek pedig gratulálunk!

[Fotó: Bartyik Zita, Drasztyl Andrea, Juhász Alexandra, Sztojka Szidónia]

« A 2 »