Generációs különbségek a családban

generacios_kulonbsegek

Folytatja a szülőknek szóló előadás-sorozatot a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél nyert pályázatának köszönhetően, melynek címe: Tájékozott szülő – boldog gyermek, avagy amikor a szülő is jár iskolába. December 12-én 17 órakor a Tóth Árpád teremben a békéscsabai Szicsek Margit tanácsadó szakpszichológus, főiskolai docens a generációs különbségekről fog beszélni. 

Az értelmező kéziszótár szerint a nemzedék vagy generáció fogalma nem más, mint azon emberek összessége, akik nagyjából azonos korúak és azonos korban is élnek (Magyar Értelmező Kéziszótár, 1980). Tradicionálisan a nemzedékek váltását az az időtartam határozta meg, amely a szülők és az utódaik születése között telt el. Ez esetben egy-egy generáció akár húsz-huszonöt éves intervallumot is felölelhet, ami a mai gyorsan változó világ esetén irrelevánssá vált. Így napjainkban már nem ezt a meghatározást alkalmazzák a generációk meghatározásnál, hanem inkább szociológiai szempontokat vesznek figyelembe (McCrindle – Wolfinger, 2010).

„Bezzeg az én időmben” – mondták sokszor a szüleink, és néha mondjuk mi is ugyanezt a gyerekeinknek, pedig teljesen normális, hogy a világ már nem olyan mint 30 évvel ezelőtt!

Az előadás segíteni fog megérteni a gyerekeinket, azt, hogy miért is gondolkodnak és cselekednek másképp, mint mi, vagy mint ahogy mi elvárnánk.

Az előadáson való részvétel ingyenes! bethlen_s