Amikor a szülő is jár iskolába

konflikuskezeles_2018_sav

A Pro Schola Csiky Gergely Egyesület ezúttal a szülőket hívja tanulni, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. nyertes pályázatának köszönhetően, melynek címe: Tájékozott szülő – boldog gyermek, avagy amikor a szülő is jár iskolába. 2018. december 7–8-án, pénteken és szombaton másfél napos képzést tartunk Major Zsolt Balázs budapesti pszichológus irányításával, melynek témája az önismeret, a kommunikáció és a konfliktuskezelés. 

Gyakorlatorientált tanfolyamon tanulhatunk arról, hogyan érthetjük meg a mindennapos történéseket, hogyan nézzünk a felszín alá és milyen lehetőségeink vannak az egyszerű kommunikációs eszközök tudatos alkalmazása révén csökkenteni a felesleges feszültséget mind magunkban, mind a minket körülvevő emberekben. A problémáinkat nem a pszichológus oldja meg, de képes olyan helyzetet teremteni, amely révén elsajátíthatjuk vagy (újra) felfedezhetjük önmagunkban azokat a készségeket, amelyekkel magabiztosabban tudunk szembenézni a mindennapi kihívásokkal, stressz-helyzetekkel.

Az előadóról: Major Zsolt Balázs közel 20 éve tevékenykedik pszichológusként különböző területeken – szociális munka, családsegítés, gyermekvédelem, oktatás, egészségügy, szervezetfejlesztés, magánpraxis – és különféle formákban: egyéni tanácsadás, tréningek vezetése, módszertan- és rendszerfejlesztés, oktatás, írás. Iskolánk pedagógusai immár három szakmai továbbképzést tartottak az ő irányításával. Szeretettel várjuk most azon csikys szülők jelentkezését, akik hiszik, hogy jobbak lehetünk a tegnapi önmagunknál. Kedves csikys pedagógus-szülők, mivel a helyek száma korlátozott, ezért akik már részt vettetek Zsolt eddigi képzésein, kérlek, nézzétek el nekünk, hogy ezúttal a szülők jelentkezéseit részesítjük előnyben. Jelentkezni Bíró Emesénél lehet a 0723-511342-es telefonszámon. Amennyiben túljelentkezés lesz, úgy a jövő év elején a tanfolyamot megismételjük!


Korábbi beszámolónk a 2017. november 17–19-i, konfliktuskezeléssel kapcsolatos pedagógus-tréningről: ITT.