Érettségi eredmények – pici javulás az óvások után

erettsegi_2018_vegleges_eredmenyek_nyar_sav

Ma, július 9-én, hétfőn délelőtt hirdették ki a 2018-as érettségi nyári vizsgasorozatának végleges eredményeit. Az óvások elbírálása nyomán eggyel több, tehát 32 sikeres érettségizőnk van a vizsgasorozatra beiratkozott és azon megjelent 54 diák közül, s ez 59,26 %-os átmeneteli arányt jelent. 

Összesen 15 csikys nyújtott be óvást a román jegyének növelésére, s ebből 12-őt bíráltak el pozitívan, 1 diák pedig a magyar jegyét óvta meg sikeresen. 3-3 diák a matematika, illetve a földrajz jegyét, 1 diák pedig az informatika jegyét szerette volna növelni, ám esetükben kisebb-nagyobb mértékben csökkentették a korábbi jegyet.

A statisztika a következőképpen változott: az összesen 56 beiratkozott diák közül 54-en jelentek meg minden vizsgán, s közülük 32-en értek el átmenő jegyet, 22-en megbuktak. Ez 59,26 %-os átmeneteli arányt jelent. Az idei végzősök átmeneteli aránya 63,89 % (47 diák közül 30-an vizsgáztak sikeresen), a korábbi végzősöké pedig 28,57 % (7 megjelent diák közül 2-en vizsgáztak sikeresen). A sikeresen vizsgázó csikys diákok átlaga 7,78.

A korábbi helyzethez képest eggyel nőtt a kilences átlag felett teljesítő diákok száma is. Ők a következők:

  1. Kovács Kriszta – 9,60
  2. Faragó Richárd – 9,55
  3. Kurunczi Enikő – 9,21
  4. Hegyi Boglárka – 9,20
  5. Zsámbok Emese – 9,15
  6. Csiszár Balázs – 9,05

Ahogy azt már korábban leírtuk, 1 korábbi végzősünk minden tantárgyból átmenő jegyet ért el, de néhány századdal a sikeres érettségihez szükséges 6-os átlag alatt maradt a végső jegye. 9 diák román nyelv és irodalomból, 6 diák matematikából, 1 diák informatikából, 2 diák románból és matematikából, 1 diák matematikából és földrajzból, 1 diák románból, matematikából és földrajzból, 1 diák pedig románból, matematikából és biológiából vizsgázott sikertelenül. Két korábbi végzősünk az írásbeli vizsgákról hiányzott.

A csikysek részletes eredményeit a tanügyminisztérium honlapján IDE kattintva nézhetjük meg, az osztályokra lebontott átlagokat tartalmazó táblázatokat pedig ITT találjuk meg.

Ezúttal is gratulálunk valamennyi sikeres érettségizőnek! Jó pihenést és sikeres pályaválasztást!

Akiknek most nem sikerült az érettségijük, július 10-től, azaz holnaptól július 13-ig, péntekig beiratkozhatnak az őszi vizsgasorozatra. Annak teljes menetrendjét ITT tanulmányozhatjuk.