Megkezdődött a másodikosok év végi tudásszint-felmérése

masodikosok_felmerese_sav

Hétfőn, május 7-én megkezdődött a második, negyedik és hatodik osztályosok év végi tudásszint-felmérése. A Csiky Gergely Főgimnázium 32 másodikos kisdiákja dr. Muntean Tibor igazgató közvetítésével Khell Levente tanító bácsitól reggel 9 órakor kapta kézbe az anyanyelvi írásbeli készségek felmérésére szolgáló íveket, melyek kitöltésére 30 perc állt rendelkezésre. 

A felmérés az osztály saját tantermében, nyugodt, segítőkész légkörben zajlott/zajlik le, a diákok a szokott helyükön ülnek. Az Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ által kidolgozott tételeket helyben (az iskolában) sokszorozzák, és a dolgozatokat is helyben javítják ki. Az eredményeket később a gyermekekkel és a szülőkkel is megbeszélik, a dolgozatokra kapott minősítéseket nem írják be a naplóba.

Május 8-án, kedden az anyanyelvi olvasási, szerdán a matematikai, csütörtökön pedig a román nyelvű írásbeli-olvasási készségek felmérése van soron (ez utóbbi csak a nemzeti kisebbségekhez tartozó kisiskolások számára).

Május 15–17. között a negyedikesek román nyelvből, matematikából és anyanyelvből vizsgáznak. A hatodikosok május 23-án „lépnek ringbe”, aznap kommunikációból, 24-én pedig matematikából és természettudományokból adnak számot tudásukról. A negyedikesek és a hatodikosok írásbeli tesztje egy-egy órán át tart.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »