„Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai” (Róm 8,14) – 2018

katolikus_hittanolimpia_savA 2018. április 3–5. között Nagyváradon megrendezett Magyar Nyelvű Római Katolikus Országos Hittanolimpiára Arad megyéből három diák kapott meghívót: Fáko Róbert (VIII. osztály) az Aurel Vlaicu Általános Iskolából, Back Annamária (XII. A) és Farkas Zsófia (XI. A) a Csiky Gergely Főgimnáziumból. A csapatot Straub Judit, az Aurel Vlaicu Általános Iskola vallástanárnője kísérte. 

Az első nap a regisztrációval, ünnepi megnyitóval, vacsorával és persze a versenyre való utolsó ismétléssel telt el. A második nap reggelivel indult, majd egy rövid imával a jobb eredményekért, azután pedig következett a háromórás verseny.

A versenytől elfáradt diákokat ebéd várta, majd városnézésre indultunk, Nagyvárad különlegességeit tekintettük meg, többek között az Egyháztörténeti Múzeumot. Vacsora után a szervezők táncházzal biztosították a szórakozást nekünk. Később feszültebbé vált a hangulat, ugyanis következett az eredményhirdetés, amely késett kicsit, így még jobban izgulhattunk azon, hogy vajon hogyan sikerült teljesítenünk a javító tanárok szerint.

Az utolsó nap, csütörtök reggel külön évfolyamonként történt a kiértékelés, amelyen a javító tanárok elmondták az általános hibákat, kiemelték a különösen jó dolgozatokat és kérésre véleményt mondtak a versenyzők dolgozatáról. Ezután szentmise következett a Püspöki Székesegyházban, melyet a díjkiosztó (és egyben záró)ünnepség követett a Püspöki Palota dísztermében. Egy különdíjjal tértünk haza, melyet Back Annamária a Premontrei Öregdiákok Egyesülete részéről kapott (felkészítő tanár: Back Mária). Az ebéd és a búcsúzkodás után tapasztalatokkal, új barátságokkal és szép eredményekkel gazdagodva tértünk haza.

Köszönjük a versenyzés lehetőségét!

[Fotó: Back Annamária, Straub Judit]

« A 2 »