Hétvége barátokkal: Arad–Gyula 3.0

arad_gyula_savMár három éve tart ez a kapcsolat: a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és az aradi Csiky Gergely Főgimnázium között, a Határtalan Pályázat keretén belül. S ha a megálmodójától és motorjától, Fodor György gyulai tanár úrtól függ, akkor még sokáig fog tartani. Ezért van a pályázat polóján a ∞.0 beszédes jel. 

Barátság, sport, történelem és persze buli, jókedv, nagy beszélgetések. Április 12 és 15 között a Csiky XI. A osztálya, Páll Mária osztályfőnökkel az Erkel Ferenc Gimnázium csapatát fogadta. Az ismerkedésre nagyon nem volt szükség, mert kevés olyan diák volt a csoportban, aki először járt itt. Pénteken a gyulai diákok Temesvár szépségeivel ismerkedtek egy érdekességekkel és történelmi ismeretekkel megtűzdelt városi sétán. Este pedig a magyarországi diákok belekóstolhattak az aradi magyar fiatalok által szervezett AMISZ-bulik világába. Szombaton az összeszokott csapat nagyon szép napot töltött Pécskán, ahol a bivalyfarm meglátogatása után a több mint félszáz diák és tanár kerékpárra pattant és a bezdini kolostor mellett kanyargó kerékpárutat hódította meg. Persze utána jöhetett a jól megérdemelt, sóval, pirospaprikával és lilahagymával felturbózott zsíroskenyér.

A kiemelt programok baráti sétákkal és beszélgetésekkel voltak megtűzdelve. Nemsokára, május végén mi fogunk Gyulára látogatni, barátainkhoz. Addig is minden jót kívánunk a program részvevőinek és köszönetet mondunk Fodor György tanár úrnak a pályázatba fektetett munkáért, amellyel ezekre a találkozásokra lehetőséget teremt.

« A 2 »