Motivációs tréning a Csikyben

motivacios_trening_sav

Április 16-án iskolánk fiataljai egy motivációs „órán” vettek részt, melyet Marius Darie, a John Maxwell Team által akkreditált oktató és tréner tartott. A program, amely révén iskolánkban is ingyenes tréninget tartott, egy nemzetközi szintű kezdeményezés, amelynek célja, hogy áprilisban minél több fiatalhoz eljussanak. 

Marius Darie tolmácsolása szerint a program fő üzenete: ahhoz, hogy másokat szeretni tudjunk és sikeresek legyünk, a legfontosabb az, hogy előbb magunkat is szeressük. Mesélt nekünk a saját tapasztalatairól, arról, hogy sokszor vele is megtörtént, hogy az emberek azt mondták, nem képes valamire, kinevették és ő mégis megcsinálta, viszont ha érdekelte volna mit gondolnak mások, lehet, meg sem próbálta volna, ezzel is hangsúlyozva, mennyire fontos, hogy bízzunk magunkban.

Kisfilmeket is bemutatott és beszélt Nick Vujicicról, aki kéz és láb nélkül született, mégis olyan dolgokat is képes elvégezni, amit az emberek többsége ki sem próbál, annak ellenére, hogy nekik végtagokkal sokkal egyszerűbb lenne. Őt is példaként állította elénk, mert a pozitív gondolkodása révén tart ott, ahol most van. Ha a többi emberre hallgat, vagy azt mondja, hogy ő kéz és láb nélkül nem értékes, semmire sem használható, bizonyos, hogy ki sem próbált volna új dolgokat, sőt odáig is eljuthatott volna, hogy ő mindenkinek csak a terhére van és akár még az öngyilkosság is megfordulhatott volna a fejében. Testi fogyatékossága és a többiek rosszindulata azonban nem tartotta vissza attól, hogy szeresse önmagát és élvezze az életet, amennyire csak lehet. Éppen ezért nekünk is mindig pozitív gondolkodásúaknak és magabiztosaknak kell lennünk, és mindenekelőtt saját magunkat kell elfogadnunk és szeretnünk. Mindezek által sokkal könnyebben elérhetjük kitűzött céljainkat az életben és a környezetünk számára is követendő példává válhatunk.

motivacios_trening2_sav