Sportnap a Csikyben

sportnap_2018_sav

Az Iskola másként hét első napján, hétfőn futballmérkőzésektől visszhangzott a Csiky udvara, a tornaterem pedig a kosárlabdázók labdaütögetésétől és hangos kiáltozásától. Aki nem játszott, az pedig szurkolt nekik és élvezte a látványos gólokat, illetve dobásokat. 

A sűrűn szemerkélő esőre fittyet hányva már reggel 8 órakor futballcsapatok gyülekeztek a Csiky Gergely Főgimnázium udvarán, hogy rövid bemelegítés és a szabályok tisztázása után megkezdődjön a házi futballbajnokság. Összesen 9 csapatot soroltak három csoportba, a következőképpen: X. A, XI. C, IX. C (1. csoport), XII. C, IX. B, X. C (2. csoport), XII. B, XI. B, XI. A (3. csoport). Délre véget értek a csoportmérkőzések, amelyekből a XI. B, a XII. C és a X. A osztály csapata került ki győztesen. Ők a döntőt körmérkőzéses rendszerben játszottak le (mindenki mindenkivel „megvívott”), és a végső győztes, azaz a Csiky idei futballbajnoka a XI. B osztály csapata lett. Nagy gratuláció nekik, de a többi csapatnak is! 🙂

Eközben a tornateremben lendületes (és, ahogy illik, zajos!) kosárlabdamérkőzések zajlottak három vegyes csapat részvételével. A körmérkőzések végén első helyen a Bacos Alex, Spier Szilvia, Sipos Richárd, Kutnik Máté összetételű csapat végzett, második a Simon András, Simon Botond, Borbély Hunor, Antal Benjámin, Torma Alex, harmadik pedig a Cirják Zsana, Szimcsák Tamás, Kovács Róbert, Mezei Norbert összetételű csapat lett. Nekik is gratulálunk, megérdemlik!

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »