Évadnyitó előadás az Aradi Kamaraszínházban

a_hullaegeto

A 2018-as évad március 21-én kezdődik az Orlai Produkció és a győri Vaskakas Bábszínház közös produkciójával, melynek címe A hullaégető. A főszerepben Gálvölgyi Jánost láthatja az aradi közönség. 

„Ladislav Fuks darabjában a néző Karel Kopfrkingl történetét ismerheti meg, aki a prágai krematórium dolgozója, a magával és a világgal elégedett tisztességes kispolgár mintapéldánya. Rajongásig imádja feleségét és két gyermekét, nagy buzgalommal és szakértelemmel végzi munkáját, egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ám 1938-at írunk, amikor is Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. Ekkor fokozatosan előbukkan a rendes honpolgár álarca alól az álszent szörnyeteg, a behízelgő hóhér, akinek fel sem tűnik, hogy már egy párhuzamos világrendet szolgál, melynek javáért magától értetődő természetességgel áldozza fel a hozzá legközelebb álló embereket is.” (részlet a műsorfüzetből)

Az előadást Pelsőczy Réka rendezi. Ladislav Fuks hátborzongató regényét Gálvölgyi János életének párja, Gálvölgyi Judit alkalmazta színpadra (Zádor Margit fordításának felhasználásával), dramaturg Zöldi Gergely.

Játsszák: Gálvölgyi János, Schruff Milán, Szúkenyik Tamás, Ujvári Janka, Ragán Edit, Gergely Rozália, Bora Levente

A diákbérletek a 17 órai előadásra érvényesek.