Beiratkozás az előkészítő osztályba

tanevnyito_2017_sav

Minden család életében fontos időszak az, amikor a gyermek iskolába indul, hiszen szeretnénk, hogy gyermekünk a legjobb helyen legyen. Az iskola kiválasztásánal több szempontot is figyelembe kell vennünk, de a legfontosabb talán az, hogy a kisgyermek jól érezze magát, örömmel menjen iskolába, érezze azt, hogy egy közösség része, családias hangulatban teljenek napjai. 

jatszohaz_2018_marcius_savNagyon fontos, hogy gyermekünk az anyanyelvén tanuljon, hiszen gondolatait, érzéseit így fejezi ki a legkönnyebben. A magyar iskola a gyermek anyanyelvének, kultúrájának a gyökereit őrzi és ápolja. Ehhez kíván partner lenni a Csiky Gergely Főgimnázium, ahol szakképzett pedagógusok várják a gyerekeket, hogy játékosan fedezzék fel a betűk és számok birodalmát. Iskolánkban nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a gyermekek kiegyensúlyozott személyiségekké váljanak.

Sokszor alkalmazzuk a kooperatív tanulási lehetőséget, amelynek révén a diákok megtanulják kifejezni véleményüket, megtanulnak egymásra figyelni és egymást elfogadni. Ez sikeresebb, örömtelibb tanulást biztosít. Ahhoz, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, sok közös programot szervezünk: tanulmányi sétákra, kirándulásokra járunk, bábszínházba, múzeumba, kiállításokra látogatunk, nyáron táborozunk.

Fontosnak tartjuk a hagyományőrzést is: iskolánkban rendszeres néptáncoktatás van, szaktanár irányításával. Számtalan versenylehetőség is van, tanítványaink az évek során kiemelkedően jól szerepeltek a különbőző tanulmányi versenyeken. Délutáni szakkörök is működnek: angol nyelvtanulás, sporttevékenységek, gitároktatás, személyiségfejlesztő játékok. A napközis programban szakképzett tanító foglalkozik a gyermekekkel.

tehetseggondozas_elemi_sav

A sajátos nevelési igényű tanulók integrált oktatása is eredményesen zajlik, fejlesztő pedagógus, logopédus, iskolapszichológus segíti a felzárkózásukat.


Ezúton is szeretnénk meghívni minden kedves érdeklődőt iskolánk nyílt napjára, amelyre március 12-én, hétfőn kerül sor. Ennek keretében az érdeklődők délután 4 órakor megtekinthetik a leendő előkészítősök osztálytermét, találkozhatnak a tanítókkal és az iskola vezetőivel. Ugyanaznap 17 órától megbeszélést szervezünk az iskolába készülő gyermekek szüleivel. Erre a kedves szülők gyermekeikkel együtt jöhetnek, hiszen azok számára a tanítók biztosítanak érdekes foglalkozásokat a megbeszélés ideje alatt. Ezzel egyidejűleg a titkárságon beiratkozni is lehet.

A beiratkozáshoz szükséges iratok:
– típusnyomtatvány (a titkárságon található);
– a gyermek születési bizonyítványának másolata;
– mindkét szülő személyi igazolványának eredeti példánya és másolata, illetve elvált szülők esetén a bírósági végzés másolata, amelyből kiderül, hogy melyik szülő rendelkezik a felügyeleti joggal (a felügyeleti joggal rendelkező szülő tudja beíratni a gyermeket; közös felügyelet esetén a másik fél jelenléte vagy írásos engedélye is szükséges; amennyiben a másik szülő nem elérhető, a beírató szülőnek kell ezt a tényt saját felelőségre írásban nyilatkozni);
– a pszichoszomatikus felmérés eredménye azoknak a gyermekeknek az esetén, akik 2018. szeptember 1. és december 31. között töltik be a hatodik életévüket; akik 2018. augusztus 31-ig betöltik a 6. életévüket, a felmérés nem szükséges.

A pszichoszomatikus felmérés a beiratkozás időszaka alatt hétfőn és kedden 10–16 óra, szerdán pedig 13–18 óra között zajlik iskolánk pszichológiai kabinetében. Bővebb felvilágosítást Rudolf Anna iskolapszichológustól lehet kérni, az iskola titkárságán.

A titkárságon lehet beiratkozni 2018. március 8-tól 26-ig, naponta 8–18 óra között. (Telefonszám: 0257-210002.)

Nagyon sok szeretettel várunk minden szülőt és gyermeket!

Bálint Erika Vanda tanító,
és az iskola vezetősége


Iskolánk adatai
Iskolánk neve: Csiky Gergely Főgimnázium.
Cím: Arad, Str. Ioan Calvin (Vârful cu Dor) nr. 22.
Telefonszám: 0257-210002.
Email: csikyg@yahoo.com.
Az iskola weboldalának címe: https://www.csikygergelyarad.ro.