Simonyi Zsigmond helyesírási verseny

simonyi_verseny_sav

Az idei tanévben is, március 3-án, dacolva az akkor még hideg idővel, a megye és a Csiky Gergely Főgimnázium V–VIII. osztályos tanulói részt vettek a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei szakaszán. 

Összesen 40 diák jutott tovább a decemberben megrendezett helyi szakaszról, de csak 30-an jelentek meg szombat reggel, a többiek különböző okok miatt hiányoztak.

A verseny, hagyomány szerint, két részből állt. Az első rész a 40 pontot érő tollbamondás, a második pedig a 60 pontos feladatlap. Ez utóbbi a már jól ismert típusfeladatokat tartalmazta, pl. szavak ábécé sorrendbe rendezése, hibás szöveg javítása, helyesírási totó stb. A résztvevő diákok derekasan helytálltak, annak ellenére, hogy manapság a helyesírás nem egy közkedvelt fogalom. A versenyt követő javítás során kiderült, hogy ki lesz az a négy diák, aki Arad megyét képviseli a március végén, Kolozsváron megrendezésre kerülő országos szakaszon.

A továbbjutott diákok: Megyes Márk (Majláthfalvi Általános Iskola, V. osztály), Almási Kristóf (Aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola, VI. osztály), Straub Dorottya (Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, VII. osztály), valamint Sallai Krisztina (Csiky Gergely Főgimnázium, VIII. osztály).

Diákoknak és pedagógusoknak egyaránt köszönjük az aktív részvételt.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »