Február, hol a nyár? Az érettségi szerint már itt van…

bacTavaly még júniusban kezdődött az érettségi vizsgasorozat, de most idén van, és már most, február közepén izgulhatnak egy jót a végzősök. Merthogy 2018. február 12-én, hétfőn kezdődik a… nyári érettségi, legalábbis a szóbeli része. Február 12-én és 13-án a román szóbelire („A” próba), 14-én és 15-én, azaz szerdán és csütörtökön pedig a magyar szóbelire („B” próba) kerül sor. 

És a folytatás: február 16-án, pénteken és 19-én, hétfőn zajlik majd le a számítástechnika vizsga („D” próba), 20-án szünnap, 21-én és 22-én, szerdán és csütörtökön pedig az idegen nyelvi készségek felmérése („C” próba) következik. A végzős osztályok vizsgabeosztását, a vizsgák típusát és dátumát az alábbi (román nyelvű) táblázaton tekinthetjük meg: 2018_erettsegi_szobelik

A szóbelik terembeosztása a földszinti hirdetőtáblán van / lesz kifüggesztve. A román szóbeli helyszíne a könyvtárterem lesz. A román és a magyar szóbelin is névsor szerint fognak vizsgázni a végzősök. A diákok legkésőbb egy órával a hirdetőtáblán feltüntetett időpont előtt jelenjenek meg, és ne felejtsék otthon a személyi kártyájukat, vagy annak hiányában az útlevelüket. A vizsgaterembe segédanyagokat (füzeteket, könyveket, képlettárakat, jegyzeteket stb.), illetve bármilyen típusú elektronikus kommunikációs vagy számolóeszközt bevinni szigorúan tilos! Ezek birtoklása a vizsgáról való azonnali kizárással jár, még akkor is, ha nem használták őket. Táskát, retikült, szatyrot és más hasonlót se vigyünk be a vizsgaterembe! Valamennyi vizsgáról videofelvétel is készül, amelyet az Arad Megyei Tanfelügyelőség ellenőriz le.

Az idei érettségi vizsgasorozat teljes menetrendjét IDE kattintva tekinthetjük meg.

Rövid beiratkozási statisztika: a XII. A, B és C osztály idei végzősei közül 54-en iratkoztak be az érettségi nyári vizsgasorozatára. Rajtuk kívül 9 korábbi csikys végzős is jelentkezett, de ők a szóbeliken nem, hanem csak az írásbeli próbákon fognak részt venni. Négy hónap múlva, június végén.

Figyelő szemeinket tehát a vizgázókra vessük. Jó tanulást és sok sikert nekik!