Érettségi eredmények – 5 %-os növekedés az óvások után

erettsegi_ovasok_utan

Ma, július 10-én, hétfőn kihirdették a 2017-es nyári érettségi vizsgasorozat végleges eredményeit. A tanügyminisztérium honlapján közzétett lista alapján a Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek 78,12 %-a vizsgázott sikeresen. Ez 4,68 százalékpontos növekedést jelent az óvások elbírálása előtti helyzethez képest. 

Összesen 9 csikys nyújtott be óvást a román jegyének növelésére, s ebből 7-et bíráltak el pozitívan, 3-an pedig a matematika jegyüket szerették volna növelni, ám mindhármuk esetében kisebb-nagyobb mértékben csökkentették a jegyet.

A sikeres óvások nyomán a statisztika pozitívan változott: az összesen 66 beiratkozott diák közül 64-en jelentek meg minden vizsgán, s közülük 50-en értek el átmenő jegyet, 14-en megbuktak. Ez 78,12 %-os átmeneteli arányt jelent. Az idei végzősök átmeneteli aránya 81,13 % (53 megjelent diák közül 43-an vizsgáztak sikeresen), a korábbi végzősöké pedig 63,63 % (11 megjelent diák közül 7-en vizsgáztak sikeresen).

A korábbi helyzethez képest eggyel nőtt a kilences átlag felett teljesítő diákok száma is. Ők a következők:

  1. Ilona Judit (XII. A) – 9,62
  2. Siska-Szabó Lehel (XII. A) – 9,60
  3. Boldizsár Bettina (XII. C) – 9,36
  4. Orbán Petra (XII. C) – 9,33
  5. Bold Barbara (XII. A) – 9,26
  6. Nagy Csilla (XII. A) – 9,08
  7. Gál Tamara (XII. A) – 9,07
  8. Ruja Henrietta (XII. A) – 9,06

Román nyelv és irodalomból összesen 5-en, matematikából pedig 7-en vizsgáztak sikertelenül. Két idei, illetve két korábbi végzősünk átmenő osztályzatot kapott minden próbán, de nem érte el az átmenetelhez szükséges minimális 6-os átlagot. Egy korábbi végzősünk egy írásbeliről, egy idei végzősünk pedig – betegség miatt! – valamennyi írásbeli vizsgáról hiányzott.

A csikysek részletes eredményeit a tanügyminisztérium honlapján IDE, vagy a fenti képre kattintva nézhetjük meg, az osztályokra lebontott átlagokat tartalmazó táblázatokat pedig ITT találjuk meg.

Ezúttal is gratulálunk valamennyi sikeres érettségizőnek! Jó pihenést és, hamarosan, sikeres pályaválasztást!

Akiknek most nem sikerült az érettségijük, július 11-től, azaz holnaptól július 14-ig, péntekig beiratkozhatnak az őszi vizsgasorozatra. Annak teljes menetrendjét IDE kattintva lehet tanulmányozni.