Csikys diákok a „Karrier Program – Határokon túl” című Erasmus+ projekt nemzetközi zárórendezvényén

otp_zaro_sav

Június 8-án, csütörtökön iskolánk két diákja, Kurunczi Enikő és Zsámbok Emese (XI. A) Budapestre indult, hogy a Csiky Gergely Főgimnáziumot képviselje a magyarországi OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való jog Alapítvány közös, Karrier Program – Határokon túl című ERASMUS+ projekt záró rendezvényén.* 

Amint arról már korábban beszámoltunk, az Iskola másként hét keretén belül, a pénzügyi gazdasági képzéssel párhuzamosan az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai háromnapos pályaválasztás és karrier tréninget is tartottak a diákoknak. A mi feladatunk az volt, hogy a budapesti OK Oktatási Központban erről a tréningről számoljunk be röviden, elmondva, hogy nekünk, romániai magyar diákoknak milyen élmény volt ez. Mindezt egy rendhagyó „labdás játék” keretén belül, ahol a diákok és a márciusi trénereik egymásnak dobtak egy láthatatlan labdát, aki pedig elkapta, annak egy színt kellett választani, és ,elmondani hogyan kapcsolódik az a szín a karriertréningen szerzett élményeihez. Az eseményen résztvevő közel 100 érdeklődő pedig meggyőződhetett arról, mennyi munka és fejlesztési folyamat árán lett eredményes és egyben sikeres ez a projekt.

Dr. Sarkady-Kiss Lilla, az Erasmus+ projekt vezetője záró gondolatként így fogalmazott: „Bár nem volt lehetőségünk bemutatni az Erasmus+ program 30. születésnapi konferenciáján a Karrier Programunkat és módszertanát, az ott elhangzó előadások alapján azonban megerősítést kaptunk arra, hogy nagyon jó úton járunk, a gyerekeket és fiatalokat segítő, bizonyítottan hatékonyan működő programjaink hiánypótló jelleggel bírnak”.

Az esemény vendége volt Prof. Dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, aki egy érdekfeszítő és egyben szórakoztató előadást tartott arról, hogyan lehet felkészíteni a diákokat az előttük álló karrierválasztásra.

A rendezvény egy Gasztro Klubbal zárult, ahol a vendégek és vendéglátók a projekt keretén belül szerzett tapasztalataikról beszélgettek.

A karriertréningen résztvevő aradi diákok nevében köszönöm a sok-sok élményt, illetve a tapasztalatokat, melyekre néhány nap alatt szert tehettünk az alapítvány munkatársai segítségével!

* A projektről az alábbi linkre kattintva olvashatunk beszámolót: http://otpfayalapitvany.hu/nemzetkozi_zarorendezveny_a_karrier_program_hatarokon_tul_cimu_erasmus_projektben. Az alábbi fotók is onnan származnak.